28 Kasım 2022 tarihinden önce sözleşmeli olarak göreve başlayan kamu çalışanları kadroya geçirilecek. 28 Kasım 2022 tarihinden sonra işe başlayanlar ise 3 + 1 sözleşmeli statüde istihdam edilmeye devam edilecek.

Geçtiğimiz gün yayınlanan sözleşmeli personele kadro verilmesini öngören taslak kanun metninde mazeret tayinleri hakkında soru işaretleri belirdi.

Kanun taslağının yorumlayanlar, mazeret tayini hakkı olduğunu belirtirken kimileri ise bu hakkın olmadığını hatta 3 yıldan 4 yıla çıkarıldığını savundu.

Konu hakkında uzman isimden açıklama geldi. Harun Yeşilova yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

''Sözleşmeliden kadroya geçiş sürecindeki istişarelere göre sözleşmeli olup kadroya geçenler için adaylık kaldırılmış olma şartı yeterli… Görüşme sonucuna göre 28 Kasımdan önce göreve başlayanların tümünü kadroya geçeceği ve kadroluların tabi olduğu yer değiştirme yönetmeliği neyse onun uyugulanacağını vurgulandı. Bunun için özür grubu atamaları için 4 yıl bekleme şartı yok.''

Öte yandan Sözleşmeli personele kadro düzenlemesine göre; MADDE 3'e göre, 4 yılını doldurmuş olan personel bekleme şartı olmaksızın isteğe bağlı yer değiştirme kurasına (tayin) dahil olabilecektir.