MEMURLARIN SİYASİ TARTIŞMASI DİSİPLİN CEZASI GETİRDİ
Bir kamu kurumunda aynı odayı paylaşan iki memur arasında yaşanan siyasi tartışma, önce disiplin cezasına neden oldu. Ardından ceza alan memur bu durumu KDK'ya taşıdı. Ceza alan memur, kendisine verilen aylıktan kesme cezasının iptali gerektiğini dile getirilerek, bu konuda, savunmasının yeterince dinlenilmediğini iddia etti. Çalıştığı Kuruma, hakkındaki işlemin iptali için, tavsiye kararı verilmesini istedi.

ODA DEĞİŞİKLİĞİ TALEP ETTİ
Bir Kamu kurumunda siyasetin konuşulmaması gerekirken, oda arkadaşı tarafından sürekli siyaset gündeme getirilerek, tahrik edildiğini dile getiren çalışan, iddiaya göre, İdareden odasının değiştirilmesini defalarca talep etti. Ancak, İdari yönetim tarafından, şartlar elvermediği nedenle, odası değiştirilemeyince; yine aralarında çıkan bir siyasi tartışmada, kendisine hakim olamayarak, oda arkadaşına hakaretler yağdırdı.

SORUŞTURMA AÇIKLDI
Olay üzerine açılan soruşturmada, hakkında 'Aylıktan kesme cezası' verildiğini, tartışmayı başlatanın, tahrik edenin, kendisi olmamasına rağmen,kendisinin cezalandırıldığını, savunmasının dinlenilmediğini iddia etti. Her ne kadar ağzından yanlış sözler çıktığını kabullense de, aniden sinirlerine hakim olamaması nedeniyle böyle hareket ettiğini, işyerindeki gruplaşmaların kendisini ciddi manada tramvaya soktuğunu, sağlık sorunlarının bulunduğunu ifade etti.

OLAYI KDK KURUMUNA TAŞIYAN KAMU PERSONELİNİN ŞİKAYETİ, KURUMCA, İNCELENEBİLİR BULUNDU

KDK 26/02/2019 tarihli Tavsiye Kararı' nda, her nekadar başvuranın davranışlarının disiplin soruşturmasına konu edilmesinde hukuka aykırılık bulunmasa da, disiplin soruştıurmasında, olayların değerlendirilmesi objektif ve tarafsız yapılmalı diyerek, verilen 'Aylıktan kesme cezası'nı hukuka aykırı buldu

CEZA İPTALİ İSTENDİ
Bu kapsamda, başvuranın aylıktan kesme cezasına ilişkin işlemin iptali, akabinde tayin edilecek objektif ve tarafsız muhakkik tarafından soruşturulması ve ilgililer hakkında hazırlanacak soruşturma raporuna istinaden gerekli işlemlerin tesis edilmesi..'konusunda Kamu Kurumuna tavsiyede bulundu.

Editör: Haber Merkezi