Temizlik görevlisi olarak Sağlık Bakanlığında 4/D'ye göre istihdam edilen ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127’nci maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23’üncü madde kapsamında sürekli işçi kadrolarına atanan personelin, mevcut olan personel eksikliği nedeniyle, elektrik, inşaat, kalorifer ve bilgisayara ilişkin işlerde çalıştırılması mümkün mü?

Soru

696 sayılı KHK ile Üniversitede çalışan taşeronlar kadroya geçti. Sürekli işçi kadrolarına atanan personelin, mevcut olan personel eksikliği nedeniyle, elektrik, inşaat, kalorifer ve bilgisayara ilişkin işlerde çalıştırılması mümkün mü ?

Mevzuat Ne Diyor ?

20/11/2017 tarihli ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127’nci maddesiyle 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23’üncü maddenin beşinci fıkrasında “Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir. …” hükmü yer almaktadır.

Sonuç Olarak

Bu itibarla; anılan hüküm uyarınca, sürekli işçi kadrolarına geçirilen personelin geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesinde yer alan hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilmesi gerektiğinden, mevzuat açısından başka görevleri yerine getirmek üzere istihdam edilmesi mümkün bulunmamaktadır şeklinde yorumlanmakta.

Editör: Haber Merkezi