Covid-19 salgınında normalleşme tedbirleri kapsamında Haziran 2021 tarihinde yayımlanan Genelge yürürlükten kaldırıldı.Artık Sağlık Bakanlığı'nın ve Bilim Kurulu'nun alacağı tedbirler uygulanacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 'Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler' konulu genelgeye göre, Haziran 2021 tarihinde yayımlanan 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler' konulu genelge yürürlükten kaldırıldı.

"gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanların idari izinli sayılmaya devam edileceğini" sağlayan Genelge için tıklayınız.

Haziran 2021'd yayımlanan Covid-19 tedbirleri genelgesi ile 60 yaş üstü memurlar ile 24 haftadan itibaren hamile memurlara idari izin uygulaması yapılıyordu. Bu uygulama sona erdi.  Genelge sonrasında Sağlık Bakanlığının kısa zaman içerisinde yeni bir yazı yayımlayarak 24 haftalık hamilelere verilen adari izni kaldırması bekleniyor.

Yayımlanan genelge ile salgınla mücadelede Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen tedbir ve kurallara uyulacağı, kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmeyeceği aktarıldı.

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN 2021/13 GENELGE

Cumhurbaşkanlığından:
Konu: COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normallaşme ve Alınacak Tedbirler

Editör: Haber Merkezi