E Nabız Kronik Hastalıklar Sorgulaması Nasıl Yapılır? E Nabız Sorgu!

Sağlık Bakanlığı bu listesi önce excel sonra da pdf formatında e-Nabız bölümüne ekledi. Ancak, aşırı yoğunluk ve sorgulamadan dolayı, e-Nabız sistemine sabahtan bu yana erişim sağlanamamaktadır. Bazı kamu kurumları da barkotlu belgede ısrarcı oldukları için sistemde aşırı bir yoğunluk oluşmuş durumdadır.

Sağlık Bakanlığı İdari İzinde Geçerli Kronik Hastalıklar Listesini Yayınladı- 1 Haziran Tarihli haberimiz için tıklayınız

Cumhurbaşkanlığı 2020/8 sayılı yazı gereğince 1 Haziran 2020 tarihi itibarı ile esnek mesai ve idari izinlerinin kaldırılması ve sadece kronik hastalığı olanların (Sağlık Bakanlığı ve MİT Personeli hariç) idari izinli sayılacaklarını açıklanmasının ardından büyük bir kargaşa yaşandı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Twitter üzerindenyaptığı paylaşımda, e-nabızda "Kronik Hastalıklarım" şeklinde bir bölüm olduğunu açıkladı ancak bir çok memur kronik hastalığı olup olmadığını kontrol ettiğini ve böyle bir sekmenin bulunmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı, Kronik Hastalıklar Listesini Güncelledi mi? haberi için tıklayınız

Bakanlıklar, Kronik Hastalık Belgelemede PTT'yi Örnek Almalı! haberi için tıklayınız

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın yayınladığı yazıda, "Vatandaşlar e-Nabız uygulaması üzerinden "Kronik Hastalıklarım" başlığında yer alan alana giriş yapar" ibaresi olduğu halde çoğu kullanıcı böyle bir sekme olmadığını yorumlarıyla paylaştılar. 

Resimli olarak e devlet üzerinden kronik hastalıklar Sekmesi;

1. Buraya tıklayarak doğrudan e nabız uygulamasında bulunan kronik hastalıklar sekmesine ulaşabilirsiniz. Yada turkiye.gov.tr üzerinden arama bölümüne e nabız yazarak sorgulama yaptığınızda aşağıda ki ekran karşınıza gelmektedir.

2. Uygulamaya git dediğiniz de e nabız uygulamasının anasayfasıyla aşağıdaki gibi karşılaşacaksınız. E nabız anasayfada, sol bölümde yer alan menüde en altta yer alan bölüme mausla geldiğinizde Kronik Hastalıklarım sekmesi karşınıza gelecektir.

3. Kronik Hastalıklarım menüsüne tıkladığınızda ise; örnek sorgulamada olduğu gibi Kayıtlı bilginiz bulunmamaktadır yada kronik hastalığınız varsa bunun bilgisi karşınıza çıkmaktadır. Sağlık Bakanlığının Belirlediği Kronik Hastalıklar tanımına uygun kronik hastalığı olanların bilgisi bu ekran da yer alacaktır. 

Editör: Haber Merkezi