Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı tarafından imzalanarak Bakanlıklara gönderilen yazıda; COVİD-19 kapsamında alınacak tedbirler sıralandı.

Yazıya göre, 2020/8 sayılı Genelge kapsamında ( Genelgeyi okumak için tıklayınız. ) çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve MİT hariç) çalışan yönetici kadro ve poziyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanların idari izinli sayılacakları", 2020/11 Genelge ile de ( Genelgeyi okumak için tıklayınız. ) "çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabileceği düzenlenmişti. 

Ayrıca ilgi 02.06.2020 tarihli talimatla ( Yazıyı okumak için tıklayınız. ) "kamu kurum ve kuruluşlarında (MİT hariç) istihdam şekline bakılmaksızın görev yapan hamile personellerin, gebeliğin yirmi dördüncü haftasından otur ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılmasının" Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görüldüğü bildirilmişti.

Salgınla mücadele amacıyla ilgi kayıtlı Genelge ve talimalatlara titizlikle uyulması, uygulamada herhangi bir aksalığa meydan verilmemesi, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri tarafından gereken önlemlerin alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.

Metin KIRATLI
İdari İşler Başkanı

Editör: Haber Merkezi