Kocaeli Barış Gazetesinde yer alan Uğur Enç imzalı habere göre, pazartesi gününden itibaren sağlık camiası kulislerine düşen iddiaya göre, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney görevden alındı. Görevden alınan Ergüney’in yerine ise,  Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Çakır’ın atanacağı iddia edildi. Konuyla ilgili resmi olmayan bilgilere göre, sağlık müdürü Ergüney’in görevinin başında olduğu öğrenildi. 

Resmi olmayan açıklamalara göre, müdürlük yetkilileri ile görüşen Enç, Şenol Ergüney’in hafta başından bu yana görevinin başında olduğunu, her ne kadar görevden alındığı iddia edilse de çalışmalarına aralıksız devam ettiğini öğrendiğini de dile getirdi.

Sızan bilgilere göre İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney geçtiğimiz hafta görevden alındığı, başka bir iddiaya göre ise, İl Sağlık Müdürlüğü’nde yaşanacak görev değişikliğinin bu ay sonuna kadar süreceği söylendi.

ÇAKIR YENİ MÜDÜR OLACAK İDDİASI

Sağlık Müdürü Ergüney’in görevden alınmasının ardından yerine Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan Adem Çakır’ın atanacağı konuşuluyor. Yerel basına yansıyan haberlere göre, ortaya atılan görevden alma iddiaları ile ilgili henüz resmi bir bulgu yok. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü ile Kocaeli’deki hastanelerde çalışan personeller hemen her köşede bu iddiaları konuşuyor.

Editör: Haber Merkezi