İl içi nakille ilgili sürekli işçiler Geçici görevlendirme yapabiliyorlar. Ayrıca il içi ve dışı nakil durumu yeni toplu sözleşme protokolünde yer aldı. İdareci uygun görürse istediği yere gönderir şeklinde genel kabul görmüş bir uygulama mevcut. 

TOPLU SÖZLEŞMEDE İŞ VE İŞYERİ DEĞİŞİKLİĞİ

Sendikanın toplu iş sözleşmesinde bu şekilde yazsa da 696 KHK ile atanmış sürekli işçiler il içerisinde sadece becayiş ile yer değiştirebiliyorlar. Tayin olabilmesi için ya kanun değişikliği yada yeni bir KHK olması halinde becayiş dışında yer değişikliği yapılabilecektir.

ÖZETLE;

Mevcut mevzuat kapsamında 696 KHK’lı işçilerin nakil, terfi, tayin veya görevde yükselme özlük hakları bulunmamaktadır.

Çünkü; 696 Sayılı KHK’da şu hüküm yer almaktadır;

Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir.”

KHK hükmüne göre 696 KHK kapsamında kadroya geçirilen işçiler için bir nevi çakılı kadro diyebiliriz. Bu kapsamda görev yapan sürekli işçilerin görevli oldukları pozisyonda, emekliliğe hak kazandıkları tarihe kadar mevcut statüleriyle çalışmaya devam etmeleri gerekir. Eğitim, eş, özür veya sağlık gibi herhangi bir nedenle tayin olamayacakları gibi terfi yada görevde yükselme hakkına da sahip değildir. Yani alt işvendeyken işe başladığı, kadroya geçirildikten sonra da Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından vize edilen ünvan ve pozisyonunda emekli oluncaya kadar istihdam edilecekler.