Sağlık Bakanlığı ile yetkili sendika Sağlık-Sen arasında gerçekleşen 2020 Ekim ayı Kurum İdari Kurul toplantısında 3+1 sözleşmeli personelin mazeret tayinlerinin yapılması hususunda karar imza altına alındı. 663 sayılı KHK’nın 45/A maddesine tabi (3+1) sözleşmeli sağlık personelin, üç yılını tamamlayıp kadroya geçtikleri dördüncü yıllarında, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde sağlık mazereti, eş durumu mazereti ve can güvenliğine bağlı yer değişikliği yapabilecektir.

663 sayılı KHK’nın 45/A maddesine tabi olarak atanan sözleşmeli sağlık personeli, atandığı yerde üç yılını tamamlaması halinde bulunduğu yerde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamında devlet memurluğu kadrosuna geçmektedir. Ancak bulunduğu yerde bir yıl daha görev yapması halinde tayin hakkı verilmekteydi.

Kurum İdari Kurul toplantısında alınan karar gereği, 663 sayılı KHK’nın 45/A maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli sağlık personelden üç yıllık çalışma süresini tamamlayan ve 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) bendi kapsamındaki kadrolara atananların, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinde yer alan sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği, 20 nci maddesinde yer alan aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği ve 21 nci maddesinde yer alan can güvenliği mazereti ve olağanüstü durumlarda yer değişikliği talepleri yapılmasına karar verildi.

Editör: Haber Merkezi