İstinaf yolunun açık olduğu belirtilerek hekim hakkında verilen ceza açıklandı. Karara göre, hekim 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı ve aynı süre boyunca meslekten men edildi.

Dr. A.K.Ö. hakkındaki savcılık soruşturması sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, doktorun kendi aile hekimliğine kayıtlı olmayan hastaların bilgilerini sorguladığı iddia ediliyor. Soruşturma raporuna göre, 280 farklı sorgu yapıldığı ve bunlardan 168 farklı kişiye ait sorgunun gerçekleştirildiği belirlendi. Ayrıca, mesai saatleri dışında da 39 kez sorgu yapıldığı ve bu sorgularda 33 farklı kişinin bilgilerinin sorgulandığı tespit edildi.

Savcılık raporunda, Dr. A.K.Ö.'nün yanında çalışan bir hemşirenin kayıtlarına da eriştiği ve hemşirenin cipraleks adlı bir ilaç kullandığını tespit edildi. Raporda, doktorun hemşire hakkında "bu kızın psikolojisi bozuk, sistemden baktım antidepresan kullanıyor, bu kızı işten atacağım" şeklinde beyanlarda bulunduğu ifade edildi. Söz konusu beyanlar, S.K. ve D.K. tarafından doğrulandı.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen raporda ise, Dr. A.K.Ö.'nün aile hekimliğine kayıtlı olmadığı halde kişilerin kişisel verilerine, tedavi geçmişine, kullandığı ilaçlara ve hastalık bilgilerine ulaştığı, bu bilgileri ve verileri yaydığı belirtildi. Raporda, 168 kişiye ait sistem sorgusunda hiçbir şekilde muayene olunmadığı tespit edilen 59 kişi bulunduğu ve 25 kişinin bu doktorun kayıtlı hastası olmadığı belirlendi. Ayrıca, 15 kişinin ise sorgu tarihinden kısa bir süre önce bu doktordan kaydını aldırarak başka bir aile hekimine geçtiği ifade edildi. Öte yandan, bu sorguların sözleşmesinin askıda olduğu tarihlerde mesai sonrasında gerçekleştirildiği anlaşıldı.

Savcılık soruşturması sonucunda, Dr. A.K.Ö. hakkında karar verildi. Mahkeme, hekim hakkında 3 yıl 9 ay hapis cezası ve meslekten men cezası verdi. Bu karara istinaf yolu açık olduğu belirtilerek dosyanın üst mahkemeye taşınabileceği ifade edildi.