Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından en büyük yıkımın olduğu iller arasında olan Hatay’da İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. Mustafa Hambolat bugün itibariyle istifa etti.

Hatay Şehir Hastanesinin depreme dayanıksız raporu olmasına rağmen iddialara göre kullanılmasına devam ettirilmesi sonucu onlarca sağlık çalışanı ve ve sayısı henüz sayısı açıklanmayan hasta ve yakınlarının vefatı tartışmaları sürerken Hatay Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat Milletvekili olmak için istifa etti.

İl Sağlık Müdürü iken Genç sendikalara verdiği destekle bilinen, Twitter’dan en başarılı İl Sağlık Müdürü ÜCRETLİ anket çalışması yapılan Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat’ın Hatay’da milletvekili olarak görev yapması durumunda yeni genç sendikalara Ak Parti’den Meclis desteği vereceği söyleniyor. Yeni sendikaları ayağa kaldırmak adına canla başla mücadele edeceği de iddialar arasında yer alıyor.

Deprem felaketinde en büyük yıkımın yaşandığı illerden biri olan Hatay’da İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde AKP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'in katıldığı canlı yayında, "İskenderun Devlet Hastanesi'nde jeneratör çalışmadığı için hastaların hayatını kaybettiği" iddiasını Hatay İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yapmıştı.

"YOĞUN BAKIMDA İNSANLAR OKSİJENSİZ KALDIKLARI İÇİN CAN VERDİLER"

Çömez, "Bu hastanenin ikinci binası ilk depremden sonra hasar aldı ama kullanılmaya devam edildi fakat insanlar ne yazık ki oksijen tüpleri, merkezi oksijen tüpleri ve jeneratörler çalışmadığı için. Bunlarla ilgili gerekli önlemler alınmadığı için yoğun bakımda insanlar oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiler. Elektrik olmadığı için oksijen tüpleri çalışmadığı için can verdiler. Bunu bana feryat ederek ağlayarak o hastanedeki doktor arkadaşlarım söyledi." ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDAKİ MÜDÜR!

Kentin, İskenderun ve Antakya ilçesindeki devlet hastaneleri de deprem sırasında yıkılırken, henüz felaketin yaralarının sarılamadığı bu günlerde, İl Sağlık Müdürü Hambolat’ın siyasete girme kararı alması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Egehan Erkün, kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’a ulaştı.

İKİ KERE DAHA DENEMİŞ

TELE1’e konuşan Hambolat, “AKP’den aday adayı olduğunuz doğru mu?” sorusuna , “Evet öyle bir niyetimiz var” yanıtını verdi. Hambolat, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimlerin yanı sıra 2015 ve 2018 yılındaki seçimlerde de AKP’den aday adayı olmuştu. Hambolat, depremin yaralarının sarılmaya çalıştığı bu günlerde üçüncü kez aday adaylığına hazırlanıyor.

“BİR ŞEY DİYEMİYORUM”

Deprem felaketinin ardından kentte iki hastanenin yıkıldığı, barınma ve sağlık sorunlarının ise devam ettiği hatırlatılan Hambolat, “Vatandaşların tepkisi hakkında neler söylersiniz” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Tepkilerle ilgili olarak vatandaşın tepkisidir, yani normal. Bir şey diyemiyorum. Sonuç itibarıyla hepimizin canı yanmış vaziyette. Fakat burada bizim talip olduğumuz şey, tekrardan farklı kulvarda da olsa devam etmek.”

Öte yandan Hambolat, depremde yıkılan hastanelere ilişkin araştırmaların sürdüğünü belirtti. Hambolat, konuyla ilgili “Ayrıntılı olarak ortaya çıkacak, binalarla ilgili araştırma yapılacak” ifadelerini kullandı.