SAĞLIKÇI HAKLARI PLATFORMU tarafından yapılan açıklamada, 

Fazla mesai bir kazanç degildir çocuklarımızdan ,ailemizden ,sosyal yaşantımızdan alınan paha biçilemez zamana ödenen bir kaç kuruştur. Sağlık emekçileri döner sermaye verilmediğinden kredilerini ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamadıklari için ek mesai isteyebilmektedir. Ama ek mesai istemeyen meslektaşlarımıza zorla nöbet yazmak nöbet köleliğidir.

Ben yazdım listeyi sende tutacaksın demek insan hakları ihlalidir. En kazançlı zaman bile çocuklarımızla geçirdiğimiz zaman kadar faydalı değildir.

Hastane yetkililerine soruyoruz hastanenizde nobet tutmayan kaç tane masa başı hemşiresi vardır? Nicin masanın prensesleri masalarından kaldırılmayıp zaten tüm ay nöbet tutan hemşireler fazla çalışmaya zorlanmaktadır?

Mazlum sağlık emekçilerine yapılan bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Nöbet listelerinin daha adil daha eşitlikçi yapılması sadece servis sorumlu hemşirelerinin degil tüm idarecilerin sorumluluğudur. Bir masabaşı hemşiresi sadece konforlu bir mesai yaparken diğer hemşiremizin ise fazla nöbet tutup uykusuz bırakılmasını kabul etmiyoruz.

Konuyla ilgili yayınlarımız devam edecektir.