Rize’nin Çayeli ilçesinde özel bir akaryakıt istasyonunun o gece akaryakıta zam geleceği gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'nın görevli resmi ambulansına sınırlı miktarda yakıt verdiği iddia edildi. Sağlık çalışanları yaşananları bir tutanakla yetkili birimlere şikâyet etti. Rize Valiliği ve savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay 18 Mart’ta Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşandı. Sağlık Bakanlığı’na ait Çayeli 2 nolu ASHI 112 ambulansında görevli personel aracın yakıt ikmali için Sartaş Taşımacılık kargo hizmetlerine ait Petrol Ofisi bayisinde yeterli akaryakıtı alamadı.

ZAMDAN SONRA SATMAK İSTEDİ

Personelin tuttuğu tutanağa göre; ambulansın deposunu doldurmak isteyen sağlık görevlilerine Petrol Ofisi yetkilisi istasyon deposunda akaryakıt kalmadığı için kendilerine 30 litreden fazla yakıt veremeyeceklerini söyledi. Sağlık personelinin aldıkları 30 litre yakıtın fişini istemeleri üzerine yetkilinin saat 24.00’dan sonra gelmeleri durumunda depolarını dolduracaklarını söylediği iddia edildi. Sağlık personeli, zamlar nedeniyle akaryakıt istasyonu yetkililerinin fırsatçılık yaptığını öne sürerek, yaşananları bir tutanak altına aldı ve yetkili birimlere şikâyette bulundu.

Sağlık görevlilerinin şikâyeti sonrası savcılık tarafından TCK 240 uyarınca işlem başlatıldığı öğrenildi. Rize Valiliği, Rize İl Ticaret Müdürlüğü, EPDK ve Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü de idari yönden konuyu takip ettiği öğrenildi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre aynı akaryakıt istasyonu sorumluları yine o gece; yakıt almanın limitsiz olmasına rağmen Çayeli Belediyesi kamyon ve iş makinelerine, polis araçlarına,  TEDAŞ ve taşıt tanıma sisteme kullanan diğer şirket araçlarına da sınırlı yakıt verirken gece yarısından sonra araç depolarının tamamen doldurulabileceğini söyledi.

TCK 240 NE DİYOR?

TCK’nın 240’ncı maddesi “Mal veya Hizmet Satımından Kaçınma” suçunu düzenliyor. Buna göre, “Belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınarak kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası” ile cezalandırılıyor.

Kaynak: (Habere Tanık)