Refah payı ile maaşlara %25’lik bir artış yapılması gündemde.

Asgari ücretin 2023 yılı için 8506 TL olarak belirlenmesinin ardından emekli maaşlarının da aynı oranda artış olacak mı? sorusu cevap arıyor.

Geçtiğimiz yıla göre %100 artış, Temmuz ayına göre ise %54 oranında artış yapılan asgari ücretin ardından emekli memur maaşları arasındaki makas ciddi oranda açıldı.

Bugün en düşük emekli memurun maaşı yeni belirlenen asgari ücretin yaklaşık 5000 TL altında kaldı.

Diğer taraftan açlık sınırının 9000 liranın üzerine çıktığı düşünüldüğünde 13 milyon emekli için hayatın giderek zorlaştığı ifade ediliyor.

AK Partili Hamza Dağ emeklilere yapılacak maaş zammına ilişkin konuştu

2023 yılı emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı merak edilirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan, "En düşük emekli aylığına refah payı gelebilir." açıklaması yapıldı.

En düşük emekli aylığına refah payı geliyor

Dicle Canova'nın gündeme dair sorularını yanıtlayan Dağ, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğinin bir kez daha altını çizdi.

Daha önceki artışlarda seyyanen bir artış yapıldığını belirten Dağ, en düşük emekli aylığına refah payı gelebileceğini ifade etti.

"Burada bir emekli aylığı bağlarken ödemiş olunan prime göre oluyor." diyen Hamza Dağ, Çalışma Bakanlığı'nın süreci yürüttüğünü sözlerine ekledi.

Emekli aylıkları o kadar düşük bir seviyede kaldı ki alt sınırı Hazine katkısıyla 3 bin 500 TL’ye çıkarılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in önceki akşam canlı yayında verdiği bilgilere göre en düşük miktarda emekli maaşı alan 500 bin emekli var. Yeni yılda yapılacak olan zammı ise enflasyon oranı belirleyecek.

"Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğimizi çok net ifade ettik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

"Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz diye çok net ifade ettik. (En düşük emekli aylığı) Daha önceki artışlarda da seyyanen bir artış yapıldı. En düşük emekli aylığına refah payı gelebilir. Burada bir emekli aylığı bağlarken ödemiş olunan prime göre oluyor. Çalışma Bakanlığımız süreci yürütüyor."