Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören youtuber Dilara Bakan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Muğla'daki tüm kanser hastalarının mağduriyetini dile getirdiği video çekerek  hastaneye radyoloji cihazı talep etti. Hastalığının son evresinde olan youtuber, bir sonraki videosunda ise İl Sağlık Müdürü İskender Gencer'in kendisine 'Özel bir isteğiniz var mı' sorusuna tepki göstererek Sağlık Bakanı Fahrettin Kocaya bir kez daha seslendi ve, "Ben kendime özel hiç bir şey istemiyorum. Benim sizden isteğim bütün kanser hastaları adına, Muğla adına bunun yapılması. Muğla'da çok büyük sağlık sıkıntısı var. Keşke buraya gelebilseniz. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni burada görebilseniz. Şikayetleri dinleyebilseniz" ifadelerini kullandı. 

"HASTALAR ÇOK MAĞDUR, RADYOLOJİ CİHAZINA ÇOK ACİL İHTİYAÇ VAR"

Youtuber ilk çektiği videoda Bakan Koca'ya seslenerek, "Burası Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Ben 6 yıldır Muğla'da oturuyorum. İstanbul'dan buraya göç ettim. 6 yıldır da kanserle mücadele ediyorum. Şuan son evredeyim. Bu hastanede radyoterapi cihazı yok. Maalesef koyulmamış. Sağlık Bakanım biz sizden bunu talep ediyoruz. Radyoloji doktoru var. Bizi radyoterapi görmemiz için İzmir'e Bodrum'a sevk ediyorlar.  Biz çok büyük zorluklar çekiyoruz. Muğla merkezden Bodrum 2 saat sürüyor servisle. Maddi durumu olmayanlar, refakatçisi olmayanlar için çok büyük bir zorluk. Çok ağır hastalar serviste çıkaran, istifra eden hastalar vardı. Ben buraya geldiğimde 1 doktor vardı. Az hasta vardı. Şuan 3 doktor tayin oldu. Müthiş kalabalık kanser hastası var. Çok acil buraya radyoterapi cihazı, bir ekibi atarsanız çok makbule geçer. Sizden sayın bakanım, ya da beni izleyen hayırsever bir iş adamından  bu hastaneye bir radyoterapi cihazı konulmasını rica ediyorum" dedi. 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜNE TEPKİ

Hastalığının son evresinde olan youtuber, bir sonraki videosunda ise İl Sağlık Müdürü İskender Gencer'in kendisine 'Özel bir isteğiniz var mı' sorusuna tepki göstererek Sağlık Bakanı Fahrettin Kocaya bir kez daha seslendi ve, "İl Sağlık Müdürü telefon açtı. Bana 'Sizin için ne yapabiliriz. Özel bir isteğiniz var mı' dedi. Ben de 'kendim için özel hiç bir şey istemiyorum' dedim. Ben radyoloji cihazı için' derken 'tamam' dedi lafımı keserek. 'Radyoloji cihazı için hazırlıklar başladı. Ped cihazı koymak öyle kolay değil. Bunlar için zaman ve özel yer lazım' dedi. Oylama hissettim açıkçası. 'Siz onları düşünmeyin siz ne istersiniz' dedi. 'Ben kendime özel hiç birşey istemem dedim. 'Sayın bakanımız beni aradı. Sizinle ilgilenmemi, alakadar olmamı söyledi' dedi" ifadelerini kullandı. 
Youtuber tekrar bakana seslenerek, "Bakanım ben kendim için özel bir şey istemiyorum. Hayatım boyunca özel bir şey istemedim. Ben son evre kanser hastasıyım. 6 yıldır bununla uğraşıyorum. İl Sağlık Müdürü sizin ona talimat verdiğinizi ve o bayanla ilgilenin dediğinizi söyledi. Benim sizden isteğim bütün kanser hastaları adına, Muğla adına bunun yapılması. Muğla'da çok büyük sağlık sıkıntısı var. Keşke buraya gelebilseniz. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni burada görebilseniz. Şikayetleri dinleyebilseniz. Allah bilir ama sona yaklaştığımı hissettiğim için lütfen yardım edin" diye konuştu.

Altar Zeyhan 
İhlas Haber Ajansı-Muğla