Ankara'dan verdiği kulis bilgilerinin çoğunlukla doğru çıkmasıyla Twitter'da fenomen haline gelen Ankara Kuşu isimli hesap, İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop ile ilgili ortaya şok iddia attı. 130 bin kişinin takip ettiği twitter fenomenin iddiası şu şekilde: "Sayın Bakanım, hastane kantin işletmecisinden elden para aldığı tespit edilen yöneticiniz halen görevdeymiş. O parayla uçak bileti alıp, taksi ücreti ödemiş. İddiaya göre; bu kadını İzmir İl sağlık müdürümüz, il müdürümüzü de bi yardımcınız koruyormuş" 

İzmir 1 Nolu Sağlık Şube Başkanı Özgür Yıldırım tarafından gündeme getirilen iddiayı daha önce saglikpersoneliHABER.NET tarafından haberleştirilmişti. "Başhemşire Neyin Haracını Alıyor?" başlığıyla ziyaretçilerimize duyurduğumuz haberde;

"Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Cerr. Eğit. Arşt. Hastanesinde görev yapan “Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü” hakkında 03.01.2020 tarihinde tutulan bir tutanakta, hastanede faaliyet gösteren kantin işletmelerinden usulsüz şekilde para alındığı ve bazı organizasyonların ulaşım bedellerinin kendilerine ödettirildiği yönünde tespitler yapılmış ve bu tespitleri içeren bahse tutanak evrak kayıt sisteminden geçirilerek gerekli soruşturma yapılması cihetiyle Hastane idaresine teslim edilmiştir. Ancak bu güne kadar bahse konu tutanakla ilgili olarak hiçbir işlem yapılmamış olup, bu durum, aynı zamanda taraflı tarafsız tüm hastane çalışanlarında memnuniyetsizlik yaratmıştır."

Ankara Kuşu'nun yayınladığı hastane yöneticisiyle ilgili tutanak ise;

Ankara Kuşu iddialarının devamında ise İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop'a seslenerek ; "Sn İzmir İl Sağlık Müdürüm, bi hastane yöneticiniz kantin işletmecisinden elden para falan almış. Tutanaklara rağmen bu kadın arkadaş hakkında yaptırım yapmamışsınız" dedi.

Öte yandan Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemirle beraber geçtiğimiz günlerde İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop'a destek ziyaretinde bulunmuş "Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve beraberindeki heyet, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop’u ziyaret etti, İzmir’de yürütülen çalışmalar ve atılan adımlar açısından desteklerini ve teşekkürlerini" iletmişti. Haber için "Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş'dan Sağlık Müdürüne Destek Ziyareti!" tıklayınız.