Koronavirüs salgını ile en ön safta mücadele veren sağlık çalışanları, Arife gününden başlayarak Ramazan Bayramı boyunca sürecek “Sokağa Çıkma Yasağı” nedeniyle daha ilk günden ulaşımda sıkını yaşamaya başladı. 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle servis ve halk otobüslerinin çalışmaması nedeniyle çalıştıkları kurumlara zor şartlar altında gitmek zorunda kalan sağlık çalışanları, yetkililerden çözüm istedi.

“SAATLERCE BEKLEMEME RAĞMEN OTOBÜS GELMEDİ”

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık personeli Selma Gürbüz, yaşadığı mağduriyeti Öncü Haber mikrofonuna anlattı. Olimpiyat Kavşağı civarında oturduğunu ve sabah işe gidebilmek için büyük mücadele verdiğini söyleyen Gürbüz, “İşe gidebilmek için, Polis 155, Vefa Destek Grubu ve Düzce Belediyesi’nden yardım istedim. Ancak her biri ilgilenemeyeceklerini söyledi. Düzce Belediyesi Beyaz Masa’dan, bana yeşil otobüslerin çalıştığını ve onlara binebileceğimi söylediler. Ancak saatlerce beklememe rağmen, gelen otobüs olmadı. Zaten otobüslere ücretsiz bindiğimiz için sağlık çalışanlarını araçlarına almak istemiyorlar. Zorluk çıkartıyorlar. Ben bir bayanım, yollarda balicisi, tinercisi var. İşe gelip, giderken korkuyorum. Sağ olsun bu sabahta beni hiç tanımadığım bir temizlik görevlisi hastaneye kadar bıraktı.” dedi.

“SAYIN VALİMİZDEN YARDIM İSTİYORUZ”

Sağlık çalışanlarının yaşadığı bu mağduriyet ile ilgili Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’dan yardım talep ettiklerini kaydeden Gürbüz, “4 günlük sokağa çıkma yasağı var. Bu 4 günde sağlık çalışanları nasıl işlerine gidip – gelecek. Biz burada salgınla mücadele verirken, aynı zamanda diğer hastalarla ilgileniyoruz. Sayın Valimiz ne olur sesimizi duyun. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sağlık çalışanları için halk otobüslerinin çalışacağını söylemişti. Ancak Beçi Kooperatifi yani yeşil otobüsler, sağlık çalışanlarını ücretsiz bindikleri için otobüslerine almıyorlar.

“DÜZCE BELEDİYESİ NEDEN BU OTOBÜSLERİ DENETLEMİYOR”

Düzce Belediyesi neden bu otobüsleri denetlemiyor. Biz devletimizden sadece işimize gelip gidebilmek için bir servis aracı istiyoruz. Ben akşamüzeri yine işten çıkıp evime nasıl gideceğim diye düşünüyorum. Kadın başıma yaya mı gitmem gerekiyor? Sayın Cumhurbaşkanım ne olur Sağlık Çalışanlarının bu sesine kulak verin. Biz işimize gidip – gelemiyoruz.” diye konuştu.