İzmir'in Bornova İlçesi Kamil Tunca Bulvarı'nda dün saat 16.00 sıralarında yaşanan olay, polis kayıtlarına göre şöyle gelişti:

Korona şüphelisi H.K.'yi hastaneye götüren Acil Tıp Teknisyeni (ATT) D.E'nin kullandığı Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil ambulansının önüne, iddiaya göre hatlı minibüs sağ şeritten sol şeride aniden geçerek yol vermedi. Hasta taşıyan ambulans sert fren yaparak durabildi. Amacı hayat kurtarmak olan ambulansın kaza yapmasına sebep olabileceğinden dolayı ambulans şoförü D.E, minibüsün şoförünü araç sürerken cep telefonu ile uğraşmaması için uyardı. Fakat uyarılmasına rağmen minibüs şoförü hala ambulansın önüne geçmeye çalışarak ve ambulansı sıkıştırarak kaza riskini artırıp sağlık çalışanına önce sözlü sonra da trafğin sıkışık olmasından da faydalanıp aracından inerek saldırdı. İddiaya göre şoför penceresinin ATT'ye yumruk atarak darp etti, hakaretlerde bulundu.

Acil Tıp Teknisyeni darp raporu alırken olay karakola oradan da savcılığa intikal etti. Gözaltına alınan şoför ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevkedilecek.

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Barış Koçak, şunları söyledi:

"Pandemi süreci bitmemişken sağlık çalışanlarının dünyanın dört bir yanında kıymeti tekrar tekrar anlaşılırken maalesef ki böyle üzücü olayların ülkemizde yaşanması biz sağlık çalışanlarının moralini bozmaktadır. Sağlıkta şiddet yasasının çıkmasına rağmen  uygulanması konusunda bazı esneklikler maalesef bu olayların hala yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Mevcut yasaların en sert hali ile uygulanması sağlıktaki şiddet olaylarına taviz verilmemesi en büyük beklentilerimizdendir" dedi.