Vatandaşların çok büyük tepkisini çeken bu köpüklü, pudralı skandal görüntüler dün ve bugün ulusal yayın yapan bütün televizyonların ana haber bültenlerinde yer aldı. Dün görüntülerin ortaya çıkmasından itibaren basın açıklaması yapan Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ise ilgili personeller hakkında soruşturma açıldığını ve değişik yerlere geçici görevle görevlendirip hastaneden bu personelin uzaklaştırıldığını da açıklamıştı. 

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Manisa Eski Milletvekili Tevfik Diker aylardır aynı hastanede ortaya çıkan seks ve yolsuzluk iddialarında olduğu gibi bu görüntüleride ilgili devlet kurumları ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı. 

HASTA YAKINLARI YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNİ BASTI İDDİASI

Dün öğle saatlerinde ise görüntülerin televizyonlarda ortaya çıkmasından sonra Alaşehir halkının tepki göstermesi, sosyal medyada protestoların artması hasta yakınlarını da hareket geçirdi. Diker'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarındaki iddialara göre yoğun bakım ünitesinde halen tedavi görmekte olan hasta yakınları dün saat 12.00 ile 13.00 saatleri arasında yoğun bakım ünitesini bastı ve tepki gösterdi. Alaşehir polisi vatandaşlara müdahale etti.

Diker başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere bu sıcak gelişmeyi de bildirdi.