İddialara göre Mersin’de M.K.U. isimli şahıs hastane görevlilerine kendisi anestezi uzmanı olarak tanıttı. Şahsın hareketlerinden şüphelenen hastane güvenliği, şüphelinin doktor olmadığını anlayarak etkisiz hale getirip polise teslim etti.

Doktorluk mesleğini oldukça merak ettiği için bu şekilde bir işe kalkıştığını söylediği edinilen M.K.U., KBB polikliniğinde muayene olabilmek için boş olan diğer bir odadan hekim önlüğü aldığını ve bu önlükle kendisini KBB hekimine hekim olarak tanıttığını itiraf etti.

Eve gittiğinde ise hekimliğin nasıl olduğunu merak ettiği için gece 24.00 sıralarında yeniden sağlık kuruluşuna döndüğünü izah eden şüpheli, sağlık kuruluşuna kadın doğum servisinden giriş yapmaya çalıştığı esnada hekim önlüğünün içindeki takip cihazı alarmı çalınca hastane emniyet görevlilerine sağlıkçı olduğunu, bugün gündüz muayene olurken önlüklerin karıştığını ve önlüğü bırakmak için yaklaştığını söylediğini ve oradan ayrıldığını söylediği öğrenildi.

Daha sonra çocuk yoğun bakım ünitesi bina girişinde tespit edilen görevlilerine anestezi uzmanı olduğunu söyleyerek önlük temin etmeye çalıştığını ifade eden şüpheli, o esnada hastane emniyet görevlileri tarafınca fark edilip yakalandığını aktardığı belirtildi.