6'ncı gününde olan HDP önündeki oturma eyleminde anneler, dağa kaçırılan çocuklarının terör örgütünün elinden kurtarılması için mücadele veriyorlar. 28 Temmuz 2015'te kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak'ın annesi Ünzüşle Yabalak ile 1995'te gözleri önünde şehit edilen Astsubay’ın eşi olan Yıldız Namdar’da eyleme katılarak annelere destek verdi.

Ünzüşle Yabalak basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, 5 yıldır evlat acısı bizi bitirdi, makine ile yaşayan bir insanım. Hemşiremiz sağlık açısından bakımımı yapacak olmasa buraya gelemezdim. Arkamızda olun ki evlat acısı yaşayan annelerin acıları son bulsun. Mersin Anamur'dan sırf buradaki annelere destek olmak için geldim. Nefes darlığı, şeker hastalığı ve tansiyon hastasıyım. Hepsi de yüksek seyrediyor.  Oksijen makinesine bağlı yaşamak zorundayım. Çektiğim evlat acısı bu yolculuğa beni dayandırdı. Çocuğum, Şanlıurfa'ya yeni atanmış göreve başlayacaktı, bayram izni vardı. 28 Temmuz 2015'de yolda alındı, 2 defa bir görüntü verdiler, en son ki görüntü ise 1 buçuk yıl önce. Bizler her gün ölüyoruz, yaşıyoruz amma ölü gibiyiz dedi. Bu nöbet anneler için çok önemli. İnşallah çocuklarımızı geri alıp evlerimize döneriz dedi. 

YILDIZ HEMŞİRE ANNELERİN YANINDA!

Hemşire Yıldız Namdar ise, Astsubay olan eşinin 1995'te gözleri önünde şehit edildiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, Ünzüle teyzeyi yıllardır tanıdığını, eşiyle aynı memleketten olduğunu, yıllardır telefonla konuşarak acısını paylaştığını aktardı. Sözlerine devam eden Hemşire Yıldız Namdar, Ünzüle teyze o kadar çok hastaki, kalkıp yürüyecek halde değil. Solunum sıkıntısı başta olmak üzere, kalp hastalığı da  var. Burayada yanında bir poşet ilaçlarla geldi. Hemşire olduğum için yanında olacağım buradaki anneler gibi Ünzüle teyzeninde. Ben tüm halkımızı desteğe davet ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.