Haberimizn giriş kısmında da açıkladığımız üzere adına sağlık sitesi diyen bir site, haber konusu içerisinde tek bir yerde bile ‘hemşire’ kelimesi geçmemesine rağmen sırf tıklanma gayretiyle ‘hemşire soyunma odasında kamera..’ gibi hemşireleri rencide edici bir başlık atarak yoğun tepkilerin gelmesine neden olmuştur. 

Yukarıda yayınladığımız ekran göörüntülerinden de göreceğiniz üzere, işten çıkarıldığını iddia eden kişinin açıklamasında da, Valilik açıklamasında da “HEMŞİRE” lerle ilgili en küçük bir ibare olmamasına rağmen, adına sağlık sitesi diyen mecra; “Hemşire Soyunma Odasında Kamera..” şeklinde haberi gündeme getirme gayretine getirerek “tık” haberciliği yapması saglikpersoneliHABER.NET sitemize yoğun şikayetlerin gelmesine neden olmuştur. İşin trajı komik tarafı ise, “Hemşire Soyunma Odasında Kamera..” başlıklı haberlerinin içeriğinde de tek biryerde dahi "hemşire" kelimesinin geçmemesidir. 

TIKLANMA HEVESİNİZİ BAŞKA YERLERDE GİDERİN!

Bilindiği gibi film senaryoları başta olmak üzere, şarkı klipleri gibi yayınlarda hemşireler üzerinden reyting devşirme, gündem olma, izlenme sayısını arttırma gayreti birçok defa gündeme geliyor maalesef. Bu gibi yapımlarla hemşirelik mesleği küçük düşürülmekte, halkın gözünde de imajını zedelemektedir.  Hemşireliğin saygınlığını düşüren bu gibi durumlara karşı başta sendikalar olmak üzere tüm sağlık camiasının ortak sesle tepki vermesini bekliyoruz. 

HEMŞİRE ANNEDİR, KARDEŞTİR, EŞTİR: BEYAZ MELEKTİR!

Canını dişine takarak, bu hizmeti sunan hemşire ve sağlık çalışanlarının rencide edildiğini savunan birçok sağlıkçı, "Hemşireleri bu şekilde tık haberciliği için obje olarak göstermek küstahlıktır, ahlak dışıdır. Hemşireler halkın sağlığı için kutsal bir görev üstlenmiştir. Hemşire 7 gün 24 saat bayram-seyran demeden alın teri ile insanlığa hizmet edendir. Hemşire annedir, kardeştir, eştir. Hemşire beyaz bir melektir, sizin haber tıklanma gayretinizde olacak son meslek dalıdır. Bir meslek grubunu rencide edici, incitici, cinsel anlamda ön plana çıkaran metinlere yer verilmesi art niyet değilse bile büyük bir aymazlık, hadsizliktir şeklinde mesajlarla tepkilerini dile getirdiler.

ADINA SAĞLIK SİTESİ DİYENLERİN BUNU YAPMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR!

Hemşirelik mesleğini rencide edici ve gerçekle ilgisi olmayan haberlerin bir şekilde sağlık camiasının içerisine sızmış kişilerin eliyle yapılmış olması oldukça düşündürücüdür. saglikpersoneliHABER.NET olarak konunun ve bu gibi haberlerin takipçisi olacağımızı tüm sağlık kamuoyuna duyuruyoruz.

HATIRLATMA: HEMŞİRELERİ RENCİDE EDİCİ İLK VUKUATLARI BU HABER DEĞİL!

Daha önce de yine sitemiz saglikpersoneliHABER.NET tarafından açıklığa kavuşturulan başka bir haberde de malum yayın organı, refakatçi olan hasta yakınını hemşire olarak lanse ederek, mesleğin yüzkaraları haberi yaparak tepkilerin odağına oturmuştu. O haberi okumak için tıklayınız.

MESLEĞİN YÜZKARALARI HABERLERİ YAPILDI

YILLARIN DUAYEN PERSONEL SAĞLIK HABER SİTELERİ'de konuyu araştırmadan, anlamadan haber yaparak hasta yakını üzerinden sağlık çalışanlarını hedef alan haberler yaptılar.


* Ekran Görüntüsünün büyük halini görmek için tıklayınız.

HABERİMİZİN ARDINDAN HABERİ KALDIRMAK ZORUNDA KALDILAR!

Sektörün en çok takip edilen sitesi saglikpersonelihaber.net 'in konuyu haberleştirmesinin ardından sağlık çalışanı hemşilerin haksız yere linç edilmesine vesile olan ilgili site bir özür bile yayınlamadan haberi sessiz sedasız kaldırdı.

saglikpersonelihaber.net IOS ve Android Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel haberlerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

SaglikPersonelHaber.Net Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

SaglikPersonelHaber.Net IOS Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Instagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et