Zemininde kayma nedeniyle boşaltılan hastane ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “bu hastanenin zemin etüt raporunu hangi şirket yaptı? Nasıl bir yol izlediniz?, nasıl bir araştırma yaptınız ki milyonlarca lira parayı buraya gömdünüz?” diyerek tepkisini gösterdi.

Milletin, devletin ve Karabük’ün parasının sokağa atıldığını söyleyen Milletvekili, Eskipazar Devlet Hastanesi’nin boşaltılması ile ilgili şunları söyledi:

"2012 yılında ihalesi yapılan, daha sonra da 2015 yılında faaliyete geçen Eskipazar Devlet Hastanesi ile ilgili hikayeyi dinledik vatandaşlarımızdan, il ve ilçe yöneticilerimizden. Hastane zemininde meydana gelen kayma, istinat duvarlarında yaşanan çatlamalardan sonra boşaltılmış. Şimdi buradan soruyoruz. Bu hastane yapılmadan önce buranın zemin etüt raporunu hangi şirket yaptı? Nasıl bir yol izlediniz, nasıl bir araştırma yaptınız ki milyonlarca lira parayı buraya gömdünüz? Bu milletin, devletin ve Karabüklünün parasını nasıl sokağa attınız? Sağlık Bakanı’na ve ilgili bakanlara sesleniyoruz; bu hatayı bir an önce düzeltin. Şu anda bir okul binasında hastane görevi yürütülüyor Eskipazar’da."

"YAŞANAN DOĞA KATLİAMINA BİR AN ÖNCE SON VERİN"

Eskipazar Devlet Hastanesinde yaptığı incelemeler sonrasında Bulduk köyüne geçen Erbay Bulduk Çayı’nda yaşanan kirliliğe dikkat çekti. Gördüğü manzara karşısında üzüntü duyduğunu belirten Erbay, şöyle konuştu:

"Biz, ülkemizin vatandaşlarının sağlık içinde yaşaması için Türkiye’nin her yerinde büyük bir mücadele veriyoruz. Maalesef mevcut iktidar, bu özeni göstermiyor. Bulunduğumuz Bulduk Çayı’nda nefes almakta bile zorlanıyoruz. Çok ağır bir koku var, sebebi ise Gerede’de yer alan deri fabrikalarının çaya bıraktığı atıklar nedeni ile oluşan kirlilik. İnanılmaz bir doğa katliamı burada yaşanıyor. Bu çay, buradan Karabük’e kadar devam ediyor. Burada tarım yapılıyor, ciddi balık ölümleri ile karşılaşıldığını bölge halkından öğrendik. İlgili bakanlara ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne daha önce yapılan çağrıları bir kez daha yineliyoruz. Karabüklülere zarar veren bu doğa katliamının bir an önce sonlanması gerekiyor. Daha önce cezalar kesildiğini biliyoruz ama bunlar yeterli değil, caydırıcı cezalar değil. Daha ciddi tedbirler alınması lazım."

Editör: Haber Merkezi