Sağlık camiasının da  açılışını beklediği Devlet Hastanesi'nin inşaatında son düzenlemelerin yapıldığı biliniyor. Başta Sincan olmak üzere, Nallıhan ve Ayaş bölgesi ile Beypazarı halkına da hitap edecek olan Sincan Devlet Hastanesi vatandaşlara kaliteli ve daha iyi bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlayarak yapıldı. Sincan Devlet Hastanesi toplamda 480 yataktan oluşacak. Bunun yanında 90 diş ünitesi ile de vatandaşlara hizmet vermesi planlanıyor. 

8 AĞUSTOS 2021 HASTANE TESLİM TARİHİ

Sağlık Bakanlığı tarafından 2018'in Ocak ayında ihalesi yapılan Ankara Sincan Devlet Hastanesi'nin sözleşmesinin imzalanmasının hemen ardından 3 yıl gibi kısa sürede tamamlanarak Sincan halkına hizmet vermesi planlandı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından hastanenin yapılacağı yer tesliminin de kısa süre içerisinde tamamlanarak hastanenin inşaat çalışmaları kısa sürede tamamlandı.

SİNCAN DEVLET HASTANESİ YERİ NEREDE?

Ankara-Ayaş yolu üzerinde bulunan Sincan Devlet Hastanesi yeri 87.694 metrekare arza üzerine inşa edildi. Dev bir sağlık kompleksi olarak hazırlanan hastanenin tamamlanmasıyla beraber Beypazarı, Ayaş, Sincan ve Nallıhan ilçelerinde sağlık hizmeti ihtiyacı yaşayan vatandaşlara sorunsuz hizmet verecek şekilde organizasyonu yapıldı. Hastane toplamda 110.000 metrekare kapalı alana yapılırken, 5 kattan oluşan ana binası ise 82.375 metrekareye sahip. 90 Diş ünitesinin hizmet vereceği ağız diş sağlığı merkezi ise 4 kattan oluşuyor ve 911 aracın aynı anda park edebileceği 15.986 metrekareye sahip otoparkı bulunuyor.