Malatya yeni atanan İl Sağlık Müdürü Erhan Berkin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile Ak Parti İl Başkanı ve Milletvekillerine teşekkür mesajı yayınlamasına CHP’den tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Malatya İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirilen Erhan Berk “şahsımı bu göreve layık görerek tevdi eden Ak Parti Milletvekillerimize ve Ak Parti İl Başkanımıza şeklinde yazdığı teşekkür mesajına tepki gösterdi.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirilen Erhan Berk, sosyal medyada şu mesajı yayınladı:

"Bugün itibariyle Malatya İl Sağlık Müdürü olarak görevimize başladık. Şahsımı bu göreve layık görerek görevi tevdi eden başta Sayın Bakanımız olmak üzere, Bakan yardımcılarımız ve Genel Müdürlerimize; Ak Parti Milletvekillerimize, Sayın Valimize ve Ak Parti İl Başkanımıza teşekkürlerimi arz ederim. Sahadan gelen birisi olarak ilimizin ihtiyaçlarını, personelimizin ve toplumun beklentilerini biliyorum. Sahip olduğumuz imkanlar, sağlık tesislerimiz, güçlü personel kadromuz ile halkımızın kolaylıkla erişebildiği ve nitelikli bir sağlık hizmetini aldığı bir sistem için yorulmadan çalışacağız. Görevi devraldığım Dr. Recep Bentli hocamıza bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı teşekkür eder, meslek hayatında başarılar dilerim."

"Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar kayırma kollama görülmemiştir"

Malatya İl Sağlık İl Müdürlüğü görev değişiminde görevden ayrılan Prof. Dr. Recep Bentli ile göreve getirilen Dr. Erhan Berk'in AKP’lilere teşekkür etmelerine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi Malatya çiftlik gibi yönetiliyor. Vekillerden biri kardeşini rektör yapar, diğeri şeker dağıtım işini kapar. Adalet ve Kalkınma Partisi vekillerinden habersiz kamu kurumlarına temizlikçi bile alınmaz. Üniversiteler kişiye özel ilana çıkıyor, AKP'nin yönetim kademelerinden, yandaş vakıflarından, STK'larından geçmeyenler hakim ve savcı olamıyor, KPSS derecesi yapanlar referansı yoksa mülakatta eleniyor.

Bürokratlar da biat edenlerden, gelen de giden de partiye bağlılığını belirtenlerden seçiliyor. Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar kayırma, eş, dost, ahbap koruyup kollama görülmemiştir."