Anımsayacaksınız, geçtiğimiz Cuma günü Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ilimize gelerek flaş açıklamalarda bulunmuştu.

...

***

Evet, aldığımız bilgiye göre Bakan Koca İstanbul’a hareket ettikten sonra yeni İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz gecenin geç saatlerine kadar çalışma arkadaşlarıyla toplantılar yapmış ve sahada görevlendirilecek sağlık personelinin isim listelerini hazırlamışlar…

Sabah olunca da…

Yani cumartesi günü Bursa kazan Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz “kepçe” merkezdeki bütün hastaneleri ekibiyle birlikte gezerek bilgi aldı…

Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz’ın ilk durağı devlet hastanesi oldu. Ardından Ali Osman Sönmez Onkoloji, Çekirge ve daha sonra Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.

Hastane yetkilileri ile hasta ve yoğun bakım yatakları ile acil servislerin daha verimli nasıl ihizmet üretebileceğikonusunda görüş alışverişinde bulundu.

Ne diyeyim!

Bursalılar olarak özlemiştik böyle bir fotoğrafı!

***

İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz, filyasyon ve yoğun bakım yatak sayısını arttırmanın yanı sıra arama ekiplerinin de sayılarının arttırılacağını ifade etti.

Bazı kamu kurumlarından lojistik destek alacaklarını da hatırlatan Dr. Yavuzyılmaz, şöyle konuştu:

***

“Salgının önlenmesinde en önemli görev vatandaşa düşüyor. Yani maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları şart… Bunlar yapılmazsa kurum amirleri olarak biz bürokratların alacağı önlemlerle bu salgının önüne geçemiz biraz zor gibi…

İnanıyorum ki bu belayı halkla birlikte yapacağımız mücadele ile yeneceğiz. Sağlık hizmet sunumunu iki katına çıkartık… Gerektiğinde ve ihtiyaç halinde yine takviyeler yapacağız. Şu an mevcut imkanlarımızı daha verimli halde nasıl kullanırız onun çalışmasını yapıyoruz… Evlerde izalosyonda bulunan hasta ve temaslıları arayan personel sayısını da iki katına çıkardık.”

Bu arada Dr. Yavuzyılmaz, merkez hastanelerdeki incelemeleri tamamladıktan sonra ilçe devlet hastanelerine de hemen gideceğini belirtti.

Kolay gelsin!

Kaynak: yenidönem Yazar Lale AKASOY

Editör: Haber Merkezi