Açılış konuşmasında, pandeminin ağır yükünü taşıyan hastane çalışmalarımızın gayretinin takdire şayan olduğunu dile getiren Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma, pandemi ile mücadelede bireysel önemlerin ve aşılamanın çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca toplantıda, başhekimler ile rutin olarak yeni tip koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde düzenlenecek toplantıların planlaması yapıldığı öğrenildi.

Toplantı sonunda, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma tarafından pandemi sürecindeki çalışmalarından dolayı başhekimlere teşekkür belgesi verildi.

Öte yandan Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma öğleden öncede İlçe Sağlık Müdürleri ile bir araya gelerek tanışma toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Zülfikar Akelma, pandemi sürecindeki başarıyı mücadeleyi heyecanla yürüten sağlık kahramanlarımızın oluşturduğunu ifade etti.

Vakaların azalması ile beraber filyasyon uygulamasının daha sıkı takip edilmesi gerektiğini ve Ankara olarak uygulamanın başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Zülfikar Akelma, ilçelerdeki çağrı merkezlerinin sistematik bir şekilde kontrolünün yapılması gerektiğini dile getirdi.

KETEM’ler, Sağlıklı Yaşam Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri gibi ilçeye hizmet sunan sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarının yerinde tespit edilerek çözülmesinin önemli olduğunu vurgulayan Müdürümüz Doç. Dr. Zülfikar Akelma, kanser tarama çalışmalarının yoğun bir şekilde yapılması gerektiğine değindi.