Yeni Çağ gazetesinde yer alan habere göre, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın, bir kadınla cinsel birliktelik yaşadığı görüntülerın kayda alındığı ve bu kayıtların otelcilik yapan Ahmet M.’nin eline geçtiği belirtildi.

GÖRÜNTÜYE KARŞILIK PARA TALEBİ

KRT'nin Polemikhaber'den aktardığına göre, elindeki görüntüleri kullanarak Çağırıcı’dan para talebinde bulundu. Yüklü miktarda olduğu belirtilen para talebi sonrası Çağırıcı, savcılığa şikâyet etme kararı aldı. Çağırıcı, Zeynep K. isimli kadın ve Ahmet M. hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık ivedi bir biçimde soruşturma başlattı. Gasp Büro Amirliği ekipleri söz konusu kişileri, sulh ceza hakimliği kararı ile göz altına alındı.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Günler süren sorgu ve soruşturma süreci sonrası iki kişi de geçen pazar günü tutuklandı. Ahmet M., Metris Cezaevi’ne konulurken Zeynep K., Bakırköy Kadın Tutukevi’ne konuldu. İddiaya göre, olayın savcılığa intikali sonrası, AKP Genel Merkezi durumdan haberdar oldu. Genel Merkez yöneticileri, Çağırıcı ile yürüttükleri istişare sonrası ‘istifa’ kararı aldı.

DÜN GECE AÇIKLADI

15 yıl boyunca Bağcılar’da Belediye Başkanı olarak görev yapan Çağırıcı, yaşadığı kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyurdu. Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Başkanlığı görevi öncesi uzun yıllar İBB’de görev almıştı.

MEMURA YAPTIĞI HAKARETLER KRT'DE YER ALMIŞTI

Görevinden istifa ettiğini açıklayan AKP'li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın kendisi ile fotoğraf çektirmek istemeyen devlet memuru M.K.'ya hakaretleri, tehditleri ocak ayında KRT ortaya çıkarmıştı.

Lokman Çağırıcı, 28 Ocak 2021'de İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne yaptığı ziyaret sonrasında çalışanlarla fotoğraf çektirmek istemesi sonrası devlet memuru M.K., duruma karşı çıkmış ve M.K. hakkında önce inceleme başlatılmış ve daha sonra açığa alınmıştı. 

Kaynak: Yeni Çağ

Editör: Haber Merkezi