ANTALYA'nın yeni Sağlık İl Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, hastane denetimlerinin alışkanlıklarından biri olduğunu belirterek, gün içerisinde veya akşamın herhangi bir saatinde muayene sırası veya kenardan gözlem yaptığını açıkladı. Opr. Dr. Başıbüyük, “Akşam, gece zaman mefhumu gözetmeksizin bu şekilde hastanelere giriş-çıkış yaparım" dedi.

Opr. Dr. Başıbüyük, “Aşılamanın katkısı bulaş ihtimalini azaltmakla beraber, asıl katkısı hastane ve yoğun bakım yatış oranlarında yakinen gözlemliyoruz. Bir önceki piklerde yoğun bakım sayılarını zorlayan durumlar, aşının etkisiyle şu anda ne hastane ne de yoğun bakım kapasitelerimizi zorluyor" dedi.

KAPALI ALAN DÖNEMİNE GİRİYORUZ

Yeni bir kış dönemine girildiğine dikkat çeken Opr. Dr. Başıbüyük, Antalya'da henüz havaların sıcak ve vatandaşların dışarıda iyi vakit geçirebildiğini, ama yakın zamanda kapalı alanlarda vakit geçirmeye başlayacaklarını söyledi. Başıbüyük, “Bu yüzden biz ne kadar çok aşı olur, toplumu ne kadar aşılanmış hale getirirsek inşallah vaka sayılarımızın çok yükselmeden, düşüş seyrinin devamını sağlayacağız" diye konuştu.

ANTALYA MAVİ KATEGORİDE

Antalya'da aşı oranlarının birinci dozda yüzde 90'ın, ikinci dozda ise yüzde 75'in üstünde ve 'mavi' kategoride olduğunu belirten Başıbüyük, özellikle iki ve üçüncü doz bekleyen grupla ilgili hedefin, sırası gelenlere maksimum düzeyde aşılarını yaparak, bu iki dozda da birinci doz oranlarına ulaşmak olduğunu açıkladı. İki ve üçüncü doz sırası gelenlerin tek tek aranıp en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirileceğini belirten Başıbüyük, mobil aşı sistemiyle de aşı olmaya gidemeyenler için ayağında hizmet verileceğini kaydetti.