Yeni Akit, Ümraniye Devlet Hastanesi’nde görevli Kulak Burun Boğaz doktoru Hidayet Hakan Tiregül’ü "Hafız hastaya başörtüsü zulmü" başlığıyla hedef gösterdi. Akit, kulak rahatsızlığı sebebiyle gelen tesettürlü hastasını muayene edebilmek için başörtüsü ya da bonesini çıkarmasını isteyen Doktor Tiregül'ü "28 Şubat kafalı kulak doktoru" diye niteledi.

Dr. Tiregül ise “İki başörtüsü vardı (boneyi kastediyor), bir tanesini çıkarmasını söyledim. Çıkarmadı. Gerekli mercilere işimi yapmasına engel olduğu için kendisinden şikayetçi olacağım” dedi.

Başörtüsünü çıkarmayı reddeden Saliha Albayrak ise Akit’e yaptığı açıklamada “İçeri girer girmez oturmamı ve başörtümü çıkarmamı söyledi. Ben de başörtümdeki iğnemi çıkartıp açtım. Başörtüm sadece başımın üzerinde duruyordu. Doktor başörtümü tamamen başımdan çıkarmamı, çıkarmaz isem muayene etmeyeceğini söyledi.
Ben kendisine hem daha önceki zamanlarda, hem de 1 hafta öncesinde kulak-burun-boğaz muayenesinde başörtümün bu şekilde muayeneye engel olmadığını ve başörtümü çıkarmam hususundaki ısrarını anlayamadığımı söyledim” iddiasında bulundu.

VERYANSIN TV