Hemşirelik mesleğini, kadını cinselliğe indirgeyen ve ürünlerin satışında meta olarak gören piyasacı anlayış tarafından bugüne kadar onlarca kez kullanılmış ve bu durum hemşirelerin tepkisiyle karşılanmıştır.

Bu tepkilerin bir benzeri Marmaris Sevgi Yolu ve Gözpınar Sokak üzerinde iç çamaşırı satan dükkânlarda yaşandı.

Marmaris’in çeşitli sağlık kurumlarında görevli hemşireler çıktıkları alışverişlerinde üzücü durumla karşı karşıya kaldı. Birkaç dükkânın vitrininde ve mağaza içinde sergilenen raflarda üzerinde iç çamaşırı giymiş hemşire fotoğrafının bulunduğu ürünün herkesin gözü önüne serilmesi tepkilere neden oldu. Hemşireler dükkân işletmecilerini uyararak bu ürünün göz önünden kaldırılmasını ve mesleklerinin kadın cinselliğine indirilmesini ayıpladı.

Tepkiyle karşı karşıya kalan mağaza yetkilileri ürünleri vitrin ve raflardan indirdi

Yaşanan olayla ilgili görüştüğümüz isimleri bizde gizli devlet memuru hemşireler, “ Piyasada ve toplumda kadın ağırlıklı mesleklere yönelik kadın bedeni üzerinden geliştirilen cinsel objeye indirgeme hali yeni bir durum değil, kapitalist sistemin ataerkil yapısından kaynaklıdır. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile piyasalaştırılarak yok edilmek istenen Hemşirelik Mesleğinin gerçek değerine ulaşması ve meslek onurunun korunup geliştirilmesi için her türlü mücadeleyi geliştireceğiz. Hemşirelik mesleğine yönelik olarak yapılan bu tür davranışları kamuoyu nezdinde bir kez daha kınıyoruz. Koronavirüs salgını kapsamında canımızı ve ailemizi bir kenara koyarak ciddi mücadele verdik. Ki halen mücadelemiz devam etmektedir. Bizleri cinsel bir obje gibi kamuoyuna yansıtılması derinden üzdü. Marmaris’in yetkililerine sizlerin aracılığı ile bir çağrımız var. Bu yazıyı okurlarsa eğer lütfen kadın mesleklerini cinsel objeye indiren materyallere izin vermesinler" dedi.

Ali GÜNDOĞAN