10 MART 2020 tarihinden bu yana Türkiye’de devam eden ve 100. gününe girilen salgını mücadelesinde pik noktası çok geride kaldı diye bakılırken bir anda ortaya çıkan yeni vakalar yeniden haftasonlarında sokağa çıkma kısıtlamaları söylemlerini beraberinde getirdi. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına karşı olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yaptığı açıklamada da tedbirlere uyulması konusunda söylemlerini yinelemişti.

Gazipaşa’da ise Vali Münir Karaloğlu’nun ve ilçe Kaymakamı Cemil Öztürk’ün başarılı çalışmaları sonucunda süreç en az hasarla atlatılmıştı. İlçede son aylarda vaka görülmedi ancak özellikle hükümet kanadı ve yerel yönetimler uyarılarına devam ediyor. Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Çelik’in geçtiğimiz günlerde katıldığı bir davette sosyal mesafe kuralına uymadığını gösteren fotoğraflar ortaya çıkmış ve yetkililerin uyarılarına rağmen kurallara uymayan Çelik eleştirilerin hedefinde yer almıştı.

CEZAİ İŞLEM YAPILDI MI?

Sosyal medyada da çok konuşulan konu hakkında en son Kaymakam Cemil Öztürk’ün sorusuna muhatap olan Çelik’in söylediği sözler gündemde kalmıştı. Türkiye’de son olarak Konya’nın Yunak ilçesinde kameralar aracılığıyla vatandaşlara maske takmama cezası verildiği ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından Konya genelinde maske takmayan vatandaşlara 3 bin 150 lira ceza uygulanacağı öğrenildi. Haftasonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında ise yine uymayan vatandaşlara uygulanan cezai işlemlerin sayısı da oldukça fazlaydı.

Sosyal mesafe ve maske takmama kuralına uymayan vatandaşların bu uygulamadan epey canı yandı. Antalya'da yapılan uygulamalarda da sosyal mesafe kuralına uymayan 5 vatandaşa ceza uygulanmıştı. Polisin yapılan ihbarda gittiği kavga olayında kişi başına 3 bin 150'şer lira ceza kesilmişti. 7 Nisan tarihinde yaşanan olayla ilgili konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Kavgaya karışan 5 kişiye 3 bin 150'şer lira ceza kesin dedim. Zaten çok az insanız sokakta, nasıl birbirlerini bulup kavga ediyorlar ona şaşmak lazım" cümlelerini kullanmıştı. Bu olaydan daha sonra görüntüleri ortaya çıkan Adil Çelik ve yanında bulunan kişiler hakkında işlem yapılıp yapılmadığı ise ilçede merak konusu oldu.

Konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Editör: Haber Merkezi