“Kimin eli kimin cebinde” tabirinin vücut bulmuş halini senaryo adı altında türk halkına sunan Yasak Elma dizisi son bölümünde adeta bir skandala imza attı.

Bir grup zengin insanın entrikalarla dolu saçma sapan olaylarını kaleme alan senarist, dizide Doktor Selim Avcıoğlu karakterini canlandıran oyuncunun hemşire rolündeki oyuncuya getir götürücü muamelesi yapması tepki topladı.

ÇAPSIZ SENARİST!

Görüntülerin yayınlanmasının ardından sosyal medyadan tepkilerini dile getiren sağlık çalışanları hemşirelik mesleğinin dizi senaristin çapsızlığı, bilgisizliği ve had bilmezliğinin altından kalkamayacağı kadar büyük ve kutsal olduğu vurgulandı.

FOX ÖZÜR DİLESİN!

Mevcut sağlık sisteminde hemşirelerin ilmine, tahsiline ve emeğine muhtaç oldukları hatırlatılan tepkilerde, Hemşirelerin ne kimsenin getir götürüsü ne de çaycısı olmadığının altı çizilerek, basiretsiz, iş bilmez ve öngörü yoksunu senaristler ile birlikte fox kanalı özür dilemeye davet edildi.

Hemşireyiz biz sayfası tarafından #yasakelmaözürdile hashtagiyle sağlık personelleri Twitter üzerinden dizinin senaristi ve kanalın özür dilemesi çağrısında bulundu.

#yasakelmaözürdile hastagi kısa sürede Twitter Türkiye gündemine girdi.