Sağlık bakanlığı bürokrasisi olaylara bu kadar yabancı mı? Gerçekten sahayı bilmiyorlar mı? Yoksa dalga mı geçiyorlar?

Verilen haklar alınır mı? Kanunla kazanılmış şua izni hakkı ne şartla olursa olsun geri alınamaz, alınmamalıdır. Dozimetri marifetiyle radyasyona maruz kalma ölçü metreleri üzerinden verilen yıpranma nasıl olsa radyasyon muafiyeti denilerek yok edilirse, risk faktörünü hafife almak kaydıyla doğabilecek olumsuzlukların zamanla telafisi de mümkün olmayabilir. 

Dozimetre alanlarında hasta yakınlarını uzaklaştıran ikaz yazı ve işaretleri elektrik direklerindeki ölüm tehlikesini andırmaktadır. 

Dozimetre fazla radyasyon durumunda radyoaktif sızmaya önlem almak için bir kalite istatistiği dır. 

İş sağlığı ve güvenliği ötelenmekte sağlık çalışanlarının hayatları hiçe sayılmaktadır. Radyasyonla mücadele bir iş sağlığı güvenliği meselesidir. Gerek şua izni, gerek yılda üç ay yıpranma, gerekse riskli birim kabulleri iş sağlığı güvenliği sebebiyle zorunludur, dozimetre farklı sebepler istatistiği olmamalıdır.

Önce sağlık çalışanlarının iş güvenliği, bir bölge hastanesinde radyoloji çalışanları arasında kanser yayılma hızı %70 istatistiği varsayımını ele alırsak bir kez daha düşünüp radyoloji çalışanlarının haklarını ellerinden almak yerine onlara yeni haklar vermemiz gerekir.

Yaşadığımız olumsuzluklara bakıldığında her yeni güne kalkarken, bugün hangi olumsuzluk olacak, olmasın diye dua ediyoruz. 

Likapa

Editör: Haber Merkezi