Alınan bilgiye göre, olay dün Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde meydana geldi. Dr. Ömer Erdinç Erdaş tarafından diş tedavisi yapılan hasta, iki gün sonra yeniden hastaneye gelerek, ‘yanlış işlem’ yapıldığı iddiasıyla Dr. Erdaş’a sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu.

Saldırıya hastanenin güvenlik personelinin müdahale etmediği iddia edilirken, darp edilen Dr. Erdaş, rapor aldı. Dr. Erdaş’ın şikayeti üzerine gözaltına alınan ve Polis merkezinde ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakılan saldırganın sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden Dr. Erdaş’a sözlü saldırısını sürdürdüğü öğrenildi.

SALDIRGAN, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN SÖZLÜ SALDIRISINI SÜRDÜRÜYOR

Saldırganın ‘haksızlığa boyun eğmeyen genç’ niki ile yaptığı paylaşımda, “Yediğiniz dayak hoşunuza gitti mi? Kibirli doktor bey! Bir daha birini aşağılamadan ve ona saldırmadan önce iyi düşünürsünüz artık”

Yine Estaban Dallas Karakoyun niki ile de “Yüzünüz Çok acıyor mu doktor bey?” şeklinde paylaşımda bulunduğu dikkat çekti.

DİŞ HEKİMLERİ ODASI SALDIRIYI KINADI

Dr. Ömer Erdinç Erdaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Diyarbakır Diş Hekimleri Odası saldırıyı kınadı.

Oda tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Olağanüstü pandemi günlerinde insanüstü çaba ile halk sağlığı için mücadele eden, Dağkapı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli Dr. Ömer Erdinç Erdaş, dün çalıştığı hastanede bir hasta tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığının altı çizilerek, “Özveri ile mesleğini icra eden meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Sağlıkta şiddet konusunda bir kez daha gerekli tedbirlerin alınması için yetkilileri uyarıyoruz. Sağlıkçıların hedef gösterilmesini kabul etmiyoruz” denildi.