Personel atamalarının bilgisi dışında yapılmasına karşı çıkan hastane başhekiminin istifa kararı aldığı iddia edildi. Van İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu tarafından atanan personelin, imza yetkisinin olmadığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürekli işçi kadrosunda bulunan ve otomasyon şefi olan AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın danışmanı E.B’nın kardeşi İ.B, il sağlık müdürünün imzasıyla, Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atandı.

Hastane Başhekim’i Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuzer’in onayı alınmadan İ.B’nın hastaneden alınarak Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atanması ise tartışmalara neden oldu. İddialara göre atamanın yapılması üzerine karara tepki gösteren Başhekim Yavuzer, görevinden istifa etme kararı aldı.

İstifa Kararı Durduruldu Danışman E.B’nın girişimleri üzerine İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, atamayı gerçekleştirdi. Atamanın yapılması üzerine karara tepki gösteren Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuzer, görevinden istifa etme kararı aldı.

Yavuzer’in görevinden istifa edeceği açıklamasının ardından İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, başhekim ile görüşerek istifa dilekçesini askıya aldı. Hekim Evi’ne müdür yardımcısı olarak atanan İ.B’nın imza atma yetkisinin dahi olmadığı iddia edildi.

Toplantı Ertelendi Atama sonrası yaşanan gerginlik devam ederken, Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün bugün, basın mensuplarıyla 2021 yılı sağlık alanındaki değerlendirme toplantısı da ertelendi. Yaşanan atamayla ilgili görüştüğümüz Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi yetkilileri, yaşanan atamayı doğrulayarak I.B’nın yeni görev yerine gittiğini açıkladılar. Yetkililer Başhekim’ın istifa kararı aldığı yönündeki iddiayı da doğrulayarak, Başhekim Yavuzer’ın istifa kararını çevresiyle de paylaştığını kaydetti. Konuyla ilgili görüştüğümüz Van Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, Başhekim’in istifasının söz konusu olmadığını belirterek, ismi geçen personelinde görevi değişmediği gibi sürekli işçi kadrosu görevine devam ettiğini dile getirdiler.

Serhat Ñews
Kaynak: https://www.vanekspres.com.tr/saglik/vanda-atamaya-karsi-cikan-bashekim-istifa-etti-iddiasi-h21171.html

İl Sağlık Müdürü ve Başhekim istifa iddialarını yalanladı!

Van’da son birkaç gündür konuşulan SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kâmil Yavuzer’in istifa ettiği, atama ile ilgili bazı kararlardan dolayı kriz yaşandığı konusunda İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama geldi. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ve SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yavuzer birlikte kameraların karşısına geçerek son günlerdeki iddialar ile ilgili açıklama yaparken, söz konusu atama, atama sonrası kriz ve istifaların doğru olmadığını ifade etti. İlgili belgelerle açıklama yapan iki isim bu iddiaların kendilerini yıpratmaya yönelik olduğunu ifade ederek, halkı bu haberlere inanmamaya davet etti.Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yavuzer’in istifası ile ilgili iddialar yalanlandı. Söz konusu iddialar hem Sünnetçioğlu hem de Yavuzer tarafından yalanlanırken iki isim istifa iddialarına dair değerlendirmelerde bulundu. İki ismin yaptığı açıklamalarda son dönemlerdeki başarılı gidişata karşın bu tür yöntemlerin denendiğini vurgusu yapıldı. İlk olarak konuşan iddiaların odağındaki SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yavuzer konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Malumunuz üzere gerek pandemi koşulları gerekse yıl sonu bütçe ve mali planlamaları olması ile sebebiyle çok ciddi iş yoğunluğu sebebiyle il sağlık müdürümüzün de izni ve bilgisi dahilinde bu hafta yıllık izne ayrıldım. Tabi bu iznim pazartesi günü itibari ile başladı. Fakat üzgünüm ki yıllık iznimi fırsat bilerek art niyetli kesimler yıllık iznimi bir istifa şeklinde basına lanse ettiler. Bu gerçekten bizi üzdü çünkü işimizin başındayız bize emanet edilen kurumları daha iyi idare edebilmek için her türlü iradeyi gösteriyor ve bununla ilgili her türlü adımlarımızı atıyoruz.”

“MİLLETVEKİLİ İLE İLGİLİ İDDİALAR BİZİ ÜZMÜŞTÜR”

“Zaten Sağlık müdürlüğümüzün bünyesinde şu an Van’ımız Türkiye’nin pandemi koşullarında en iyi seviyesinde en az vaka ve en az hasta seviyesinde. Türkiye’nin ilk sıralarındayız bu da başta Sağlık müdürümüzün ve daha sonra ilgili hastane ve ilçe müdürlüklerinin koordineli ve uyumlu çalışmasından kaynaklanmaktadır. Bazı fırsat çevreleri bizim göstermiş olduğumuz bu başarıyı çok hazmedemedikleri için gerek basında gerekse başka bazı çevrelerde bunu farklı bir şekilde lanse etmektedirler. Özellikle son günlerde İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yapılan bazı atamaların usule uygun olmadı söylenmektedir. Bu da bizi üzmektedir. Özellikle Van’ımıza hizmet etmiş Van’ımız tarafında sevilen, bilinen gayretiyle Van’ımızın kalbinin kazana mevzu bahis milletvekilimizin ve ilgili danışmalarının bu konuda adının geçmesi bizleri üzmüştür. Bizler işimizin başındayız, bu tür şer odakları dün olduğu gibi bugünde var oluyorlar, öyle görünüyor ki yarın da var olmaya devam edeceklerdir.

” YAVUZER: İŞİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ “

Bizler devletimizin yetiştirmiş olduğu kurumlarını, emanet etmiş oldukları yetişmiş birayleri olarak bunlarla mücadele ettiğimiz gibi aynı zamanda pandemi ile de mücadele edeceğiz. Aynı zamanda aşı oranlarımızı da artıracağı. Yine çalışanlarımızın daha müreffeh ortamda çalışmasını, hastalarımın daha iyi hizmetle karşılanmalarını sağlamaya gayret göstereceğiz.” Dedi. Yavuzer ayrıca, “Son olarak şunları ifade etmek istiyorum bu asılsız haberleri kamuoyuna sunup bizleri meşgul etmeye çalışanlar, bizleri iş yapamaz hale getirmeye çalışanlar ve bilsinler ki bugünden sonra inşallah işimize daha sıkı sarılacağız, işimizi daha iyi yapacağız bir üst seviyeye getirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.