Vali Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile doktorlara ordu mensublarını örnek göstererek "Maaşlarının azlığını iddia edip görevini yapmayan bir güvenlik ve ordu mensubu düşünülebilir mi!" diye sordu.

Yavuz açıklamasında;

"Türk Milleti acı ve ağrısını dindirip hastalığını tedavi eden doktorlarımızı baştacı eder. Ekonomik sebepleri gerekçe gösterip hastaları muayene etmemek doktorlarımıza yakışmadı.Maaşlarının azlığını iddia edip görevini yapmayan bir güvenlik ve ordu mensubu düşünülebilir mi!"

"Hak ararken hastaları mağdur etmek, hastanede olduğu halde  muayene ve tedavi yapmamak bu milletin hakkına saygı duymamaktır. Türk milletinin vergileri ile eğitilen hekimlerimizi sorumlu davranmaya davet ediyorum."

Doktorların aktif olarak kullandığı bir sosyal medya hesabı ise Vali Yavuz'a "o sığ bilgi dağarcığını genişlet" diyerek Vali Seddar Yavuz'un hekimlerin sorunları hakkında bilgisi olmadığını iddia etti. 

Yapılan açıklamada, "Hekimlerin sorunları hakkında zerre bilgin yok! Bir hastaneye git bir Hekim ile otur dinle o sığ bilgi dağarcığını genişlet! Bir hekim hayati tehlikesi olan kimseyi mağdur etmez sokakta görse bile! Hakkını anayasal hakları çerçevesinde arayan Hekimleri hedef göstermeden Devlet adamlığına terbiyesine yakışır açıklama yap!" ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi