Çakırözer, "Eskişehir Şehir Hastanesi’nde kovid testi yaptıran vatandaşlarımızın sonuçlarının kendilerine yanlış bildirildiği ortaya çıktı. Yaklaşık 90 hemşerimizin sonuçlarının negatifse pozitif, pozitifse negatif şeklinde bildirildiği iddiaları ortadaydı. Konuyu Eskişehir Valimiz ile ve Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi ile görüştüm. Geçtiğimiz günlerde böyle bir talihsiz gelişmenin olduğunu doğruladılar. Önümüzdeki saatlerde kamuoyuna bir açıklama yapılacak. Yaşananlar anladığımız kadarıyla şöyle; alınan testlerin sonuçları işlendiği bir laboratuvarda sehven bir hata sonucu yaklaşık onların ifadesiyle 90 test yaptıran vatandaşımızın sonucu negatif olmasına rağmen aralarında birkaç pozitif var ama tamamı pozitif olarak bilgileri çıkıyor. Ve vatandaşlara bilgilendirme böyle yapılıyor" dedi.

TEDBİRLER ALINMALI
“Sayın Vali Bey konuyla yakından ilgilendiğini söyledi. Ben de kendisine mutlaka kamuoyuna ayrıntılı ve tatmin edici bir açıklama yapılması gerektiğini söyledim. Ayrıca mutlak suretle konunun üzerine gidilmesi gerektiğini ilettim. Kendisi bu konuda İl Sağlık Müdürlüğünün bir soruşturma başlattığını söyledi. Bizim de talebimiz böyle bir hatanın olmasının önüne geçecek tedbirlerin alınmasıdır. Çünkü sağlık emekçilerimiz bir yıldan fazla bir süredir olağanüstü bir özveriyle, ölümle burun buruna çalışıyorlar. Bu çalışmalarının ve özverili emeklerinin bu tür hatalarla gölgelenmemesi gerekir.”

TEKRARLANMAMASI GEREKİR
“Bu tür hataların işlenmesini minimuma indirecek önlemlerin alınması lazım. Personelse personel takviyesi, denetimse denetim yapılmalıdır. Ama insan sağlığını tehlikeye atan, bir kişiye ‘sen pozitifsin’ deyip önlem aldıran ya da pozitifse ‘sen negatifsin’ diyerek önlem aldırmayan böyle vahim bir hatanın bir daha tekrarlanmaması gerekir.”

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLMELİ
“Ben bu konuda Sayın Valimizin gösterdiği iyiliğe teşekkür ediyorum. Ama mutlaka kamuoyuna bir an önce detaylı açıklamanın ama İl Sağlık Müdürlüğü, ama bu hatanın işlendiği Şehir Hastanesi tarafından ivedilikle yapılması gerekir. Test yaptıran vatandaşların mutlaka bilgilendirilmesi gerekir. En önemlisi de bu hatanın bir daha tekrarlanmaması için hangi önlem gerekiyorsa alınması gerekir.”