Sakarya sağlık camiası son aylarda ciddi bir süreç yaşıyor.

SAÜEAH Başhekimsiz

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) yaklaşık 2 buçuk aydan buyana başhekimsiz.

Camiada listede onanmayan isimler nedeniyle atamaların beklediği ve camianın bu nedenle huzursuz olduğu ifade ediliyor.

Covid-19 vakaları arttı

Sağlık camiası Nisan-Mayıs döneminde artan vaka sayılarının, bugünlerde de ciddi yükseliş gösterdiği ifade ediliyor.

Sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayan kişilerin Covid-19’a yakalandığı bu nedenle vaka sayılarında ciddi bir artış gözlendiği dile getiriliyor.

Diğer yandan özellikle ay sonu ve Ekim ayında vaka sayılarında ciddi artış bekleniyor.

Uzmanlar, yaz nedeniyle memleketine, yazlığa gidenlerin kesin dönüş yapacağı, okulların tümden açılacağı varsayımı ile vaka sayılarının hızlı yükseliş gösterebileceği ifade ediliyor.

İl müdürü izinli

Vaka sayılarının son günlerde ciddi artış göstermesi, SAÜEAH Başhekiminin ve diğer sağlık yöneticilerinin atamalarının gerçekleşmediği bir dönemde Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün bir haftalık izne ayrılması farklı yorumlara neden oldu.

Öte yandan Sakarya sağlık camiası İl Müdürü Öğütlü’nün izin yapmak hakkı olduğunu ancak, zamanlamanın kötü olduğunu dile getiren sağlık camiası,

"Sözleşmeler onaylanmadı. Sakarya’da sağlık camiası atamalar ile ilgili onayı bekliyor. Bunun yanında ciddi vaka artışlarının olduğu ve artmasının beklendiği şu günlerde izin yapmanın değil daha çok çalışmanın vakti. Ayrıca SAÜEAH’a hala başhekim ataması yapılamamış olması da manidar"  diyerek serzenişte bulunuyorlar.

Vekalet  Özcan Öktem’de

Sağlık İl Müdürü Öğütlü’nün bir hafta izne ayrılmasıyla beraber yerine Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Özcan Öktem vekâlet ediyor.