Sağlık Bakanlığı kaynaklarında edindiğimiz bilgilere göre Bakanlık yeni bir teşkilat çalışması daha yapıyor.

2011 yılında çıkan 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte Kamu Hastaneleri Birlikleri 2012 yılında işleyişine başladı.

Sağlık Bakanlığının yapısı tamamen değiştirilerek ne kadar yönetici var ise (entegre hastaneler hariç) hepsi birden sözleşmeli statüye geçilirdi.

Tam sistem yerine oturdu her şey yoluna girdi denilirken 2012 de yürürlüğe giren sistemden vazgeçilip yerine tek Sağlık Müdürlüğü sistemine geçildi.

Tek Sağlık Müdürlüğü sistemine geçilmeden önce illerde 3 başlı bir sistem var idi. Bu sistemin arızaları olsa bile yukarda da demiş olduğumuz gibi sistem tam rayına oturmak üzereyken birileri gelip sistemi sil baştan değiştiriverdi.

Yaptığımız incelemede eski sistemin ve bir sonraki tek Sağlık Müdürlüğü sisteminin, herkesin eleştirdiği gibi yönetim kadrosuna liyakate dayalı atamaların yapılmaması olduğunu müşahade ettik.

BUNDAN SONRA HANGİ SİSTEM GELECEK?

Bakanlık ve diğer kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre Sağlık Bakanlığı sadece İl Sağlık Müdürlüklerinde bir sistem değişikliğine gideceğini Başkanlıkların kaldırılacağını bunun yanında uzmanlıklarında lağv edileceği, uzmanlıkların yerine şube müdürlerinin çalışacağı bilgisi tarafımıza geldi.

Bu durum neyi değiştirebilir? Bizce hiçbir şey değişmeyecek. Başkan yerine İl Sağlık Müdür yardımcılıklarının geri gelmesi herhangi bir şeyi değiştirmez. Kaldı ki yeni sistemde oluşturulacak olan İl Sağlık Müdür yardımcılıklarının sözleşmeli olup olmayacakları da belli değil. Sözleşmeli olmayacaklar ise kimi çalıştıracaklar şimdiden merak konusu gibi.