Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde Uzman Çavuş ile Acil Servis doktoru arasında yaşanan arbede ile ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

14 Mart Tıp Bayramında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Hekimi ile yaşanan tartışma uzun süre basında yer almıştı.

SAĞLIKÇILARA CEZA YAĞDI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da imzası bulunan rapor sonrasında; aralarında doktor, ebe, hemşire ile hastane personellerinin bulunduğu toplam 43 kişiye aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması, kınama, yazılı uyarı ve yevmiye kesme gibi cezalar verildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ İSTİFA ETMİŞTİ

Muğla’da İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan personelin 14 Mart Tıp Bayramı gecesinde rahatsızlanması sonucu ambulansla Yatağan Devlet Hastanesine tedavi için getirilmesi sonrasında yaşanan olaylar ulusal basında da uzun süre gündemi meşgul etmiş, İl Sağlık Müdürü istifa etmek zorunda kalmıştı.

Olayda, Uzman Çavuş, kendisini muayene etmek için gelen acil servis hekimi ile arbede yaşamış, Hastanenin güvenlik personellerinin müdahale etmesi üzerine Dr. Tarımer, tartışmada Aladağlı tarafınca darbedildiğini belirtti. Vücudunun çeşitli yerlerinde kızarıklık oluştuğunu ve gözlüğünün kırıldığını belirten Tarımer, darp raporu alarak Aladağlı‘dan şikayette bulundu.

Yine aynı şekilde darp raporu alan uzman çavuş ise daha sonra apandisit teşhisi konularak ameliyata alındı. Ameliyatın sonrası genel cerrahi servisinden taburcu edilen Aladağlı, sağlık çalışanlarının, sloganları arasında alkışla protesto edildi. Ekip aracına bindirilen Aladağlı, ifadesinin alınması için Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi‘ne götürülmüştü.