14 Mart Tıp Bayramında yaşanan olayda doktor ile Uzman Çavuş arasında geçen tartışma ve Uzman Çavuşu alkışlayan sağlık personeli basında uzun süre Türkiye gündemini meşgul etmişti.

14 Mart tıp bayramında apandist rahatsızlığı nedeniyle Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine giden uzman Çavuş Ali Aladağlı, acil serviste görevli doktor Tahir Tamer ile yaşadığı tartışma sonrası evrakları geri istemiş, ikili arasında bu sırada arbede yaşanmıştı.

Olaydan bir gün sonra uzman çavuşun doktoru darp iddiasıyla hastanenin acil Servisi önünde doktorlar tarafından kamuoyuna açıklama yapılmıştı. Açıklamanın ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken Uzman Çavuş Ali Aladağlı, aynı hastanenin genel cerrahi servisinde ameliyatının yapılmasının ardından taburcu olurken yaklaşık 25 kişilik hastane personeli alkışlarla protesto ederek hastaneden taburcu etmişlerdi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan olayların ardından Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici olaya müdahil olarak Muğla’ya geldi ve olayın yaşandığı anın güvenlik kamera kayıtlarını paylaştı. Güvenlik kamera kayıtlarında acil serviste yaşanan darp iddiasının Uzman Çavuş tarafından gerçekleşmediği Uzman Çavuş’un fiziki saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Adli ve idari soruşturma

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleşen olay ile ilgili olarak hem adli, hem de idari soruşturma başlatıldı. Hastane yönetimi uzman çavuşun taburcu olması esnasında alkışlayan personel, hastane arka kapısının kilitlenmesi ve WhatsApp grubundan yapıldığı ileri sürülen paylaşımlar da soruşturma dosyasına girdi.

İdari Soruşturma çerçevesinde Sağlık Bakanlığı‘ndan gelen müfettişler alkışlayan personelin kimliklerini güvenlik kamerası ve çekilen cep telefonu görüntülerinden tespit ederek ifadelerini aldı.

FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Tahir Tarımer açığa alındı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil serviste görevli Uzman Doktor Tahir Tarımer, 20 Temmuz tarihinde Valilikten Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilen yazı sonrası açığa alındı. Dr. Tarımer’in Uzman Çavuş ile yaşadığı olayın adli ve idari soruşturması sürerken, bu defa FETÖ-PDY soruşturması çerçevesinde açığa alındığı açıklandı. Tarımer’in gözaltına alınmadığı, sadece soruşturmanın selameti açısından açığa alındığı öğrenildi.

ODATV FETÖ REFERANSI YAZMIŞTI

Açığa alınan doktor Tahir Tarımer ile ilgili FETÖ ayrıntısı ortaya çıkmıştı.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla'nın kaleme aldığı haberde şu ifadeler kullanılmıştı:

Olmayan bir şey "varmış" var olan ise "yokmuş" gibi gösterilmişti.

Bu orantısız gücün uygulayıcılarını bilenler bilirdi; FETÖ'cüler.

Bu işte mahirdiler.

Tam bunları düşünürken bir gördük ki; doktor Tahir Tarımer FETÖ şüphesi ile daha önce gözaltına alınmıştı. Sadece kendisi mi? Doktor Tahir Tarımer FETÖ şüphesi ile daha önce gözaltına alınmıştı. Sadece kendisi mi?

Babası Prof Dr. İlhan Tarımer ve kardeşi Mehmet Levent Tarımer de FETÖ şüphesi ile soruşturma geçirmişti.

Bir aileden üç kişi FETÖ soruşturması geçirmiş, haklarındaki onca ifadeye onca iddiaya rağmen üçü de aklanmıştı.

Aklıma yine o orantısız güç tanımı geldi.

Olmayan bir şey "varmış" var olan ise "yokmuş" gibi gösterilmişti.

Baba, abi, kardeş normal hayatlarına dönmüştü.

Editör: Haber Merkezi