Adını dahi anmak istemediğimiz yerel site, Şanlıurfa’da yaşanan MHRS randevusu çilesini ve hastanelerdeki kuyrukları ahane ederek adeta sağlık çalışanlarına olan kinini kustu.

Hükümetin her fırsatta sağlıklı devrim yaptığını, Sağlıkta dönüşüm programı yaptığını da yazan gazeteci görünümlü kişi, randevu kuyruklarında saatlerce bekleyen vatandaşın sorumluluğunu sağlık çalışanlarının üzerine yıkmaya çalıştı.

Hastaların günlerce randevu alamadıklarını, poliklinikler de muayene olamayanların acil servislere gelmesini normal olarak gören gazeteci kılıklı zevat, acil servislerin cezaevlerine benzediğini belirterek; doktorların müdür, güvenlik görevlilerinin gardiyan, hastaların ise boynu bükük mahkum gibi doktorlardan medet olduklarını yazdı.

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlardan, asgari ücret sınırında aldıkları maaştan bi haber gazeteci kılıklı şahıs, iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanlarına atıfta bulunarak her fırsatta şiddeti bahane ederek grev yapan sağlık çalışanları, halka olan kin ve düşmanlıklarını adeta belli ederek hastalara her türlü zorluğu çıkartıyorlar diyecek kadar pervasızlaştı.

Sağlık çalışanı ölümle tehtid eden, kafasına kaldırım taşıyla vuran kişilerin serbest kaldığını görmezden gelen gazeteci kılıklı zevat, Bakan Koca’ya ise akılalmaz suçlamalarda bulundu. Bakan Koca’nın her sağlık çalışanı ile tartışan hasta ve hasta yakınları için yargıya baskı yaptığını iddia eden ZEVAT, Bakan’ın saldırganları tutuklattığını, mahkum ettirdiğini ve bu şekilde de sağlık sistemindeki sorunları gidereceğine inandığını aktardı.