SÜRÜCÜLER TEPKİLİ!

Bu durum diğer sürücülerin tepkisine yol açıyor. Antalya trafiğinin sıkıştığı noktaların ve saatlerin belli olduğunu dile getiren sürücüler “Kırmızı ışıkta bekliyoruz. Arkadan acı acı bir ses duyup aynaya bakıyoruz ve ambulansa yol vermek için çaba sarfediyoruz. Yanımızdan geçerken bakıyoruz içinde hasta yok. Işığı geçtikten sonra da sireni kapattığına göre hastaya da gitmiyor. Diğer insanların hakları gaspediliyor. Diğer sürücülerin haklarını gaspetmeye ve uyanıklık yapmaya kimsenin hakkı yok. Yetkililer bu konuda gerekli önlemleri almalı” şeklinde konuştular.

Ambulans Şoförlerinin Sıkıntıları ve Haklarında Merak Edilenler! haberimiz için tıklayınız.

IŞIĞI GEÇKİTNE SONRA…

Mustafa Sonugur isimli bir vatandaş da benzer bir olayın başından geçtiğini belirtirken “Kırmızıda beklerken arkadan siren çalarak gelen ambulans gördüm. Herkes kornaya basmaya ve ambulansa yol vermeye çalıştı. Yol açıldı ve ambulans geçti. Aynı yöne doğru gidiyorduk. Az ileride ambulans ile tekrar karşılaştık. Ambulansın sireni kapalı ve yaklaşık 60 km hızla gidiyordu” dedi.

HEMŞİRELER ÖN KOLTUKTAYDI

Alp Şimşek isimli bir başka vatandaş, “Kırmızı ışıkta bekliyorduk. Arkadaki arabalar korna çalmaya başladı. Aynadan baktım bişey göremedim. Sonra ambulans sesini duyup yol vermeye çalıştık. Ambulans yanımızdan geçerken baktım hemşireler ön koltukta oturuyorlardı. Ellerinde telefon bişeylerle uğraşıp gülümsüyorlardı. Bildiğimiz kadarı ile ambulansın içerisinde hasta var ise hemşirelerin arka bölümde olması gerekir. Eğer hastaya gidiyorlar ise de ellerinde telsiz ile hastanın tam yerini ve durumunu öğrenmeye çalışıyor olmaları gerekir. İnsanların iyi niyetini su istimal etmesinler” ifadelerini kullandı.

İYİ NİYETİMİZİ KAYBETMEYELİM

Servet Kadıgil isimli vatandaş da başından benzer olaylar geçtiğini belirtirken “Ne olursa olsun biz iyi niyetimizi kaybetmeyelim ve ambulansa yol verelim. Kendisini uyanık sanan şoför ve yanındakiler varsın öyle sansınlar. Kötüleri örnek alıp bir başka seferde ambulansa yol vermez ve bir hastanın sağlığına kavuşmasına engel olabileceğimizi unutmayalım. Kendisini uyanık sananlar birkaç dakika beklememek için bunu yapıyorlar ama olsun biz ışıkta bir dakika daha fazla beklemeye razıyız. Yeter ki gerçek hastalara ulaşılabilsin” ifadelerini kullandı.

Yalçın KÜÇÜK