Başhekim Yardımcısı olduğunu bilmediği whatsapp grubunda yazılan mesajdaki; "çarklarına tükürürüm" cümlesi için "Uslübunuz hoş degil" dediği için; sorgusuz süalsiz, apar topar; 3 ay önce geldigi ve 3 yıl çalıştığı gögüs servisine yeniden yerinin degiştirildigi tebliğ ettiler. Görev yeri değiştirilen Hemşire'nin eşi ve kızının sosyal medyada konuyu paylaşmalarının ardından sağlıkta yaşanan mobingin yeni bir boyutu gün yüzüne çıkmış oldu. 

Hemşire Eşi Ahmet Kadak sosyal medya üzerinden yapılan mobing sonrası Kayseri Şehir Hastanesi Yönetimine soruyor?

Hızlandırılmış mobing ile sürgün ederek mi sağlık personeline vefa borcunu ödüyorsunuz?

İşte O Payaşımlar;

Milletimizin alkışladıgı, bizlerin de evimizden helalleşip gönüllü olarak gönderdigimiz halen Pandemi servisinde gönüllü olarak çalışan 26 yıl bir fiil hizmet etmiş sevgili hemşire eşimin Kayseri Şehir Hastanesinde mütemadiyen devam eden yemek problemi ile nöbetindeki, geç gelen (35 dakika) konusunu dile getirmiş, başhekim yardımcısı oldugunu sonradan ögrendigi Uz.Dr Halit BAYKAN ın "tutanagınızı tutun ben onların yarın çarkına tükürecegim" şeklinde bir ifade kullandıgı, ifadesinin kabaca, gayri ciddi ve alaycı oldugunu, düşünerek o anki piskoljik durumla bir bayan olarak hoş karşılamamış ve hoş bir üslup olmadıgını belirtmiş, bunun üzerine,  bir amirin böyle söylemini hoş olmadıgı için yadırgadını, Halil beyde üslübunun yanlış oldugunu anlamiş olacakki Yazdıgı mesajda *Bu olayıda kapatalım.Herkes kendi payına düşeni bu akşam düşünerek alsın,bende dahil *sözleriyle ifade etmiştir.

Olayın hemen sonrasında aynı saatlede Saglık Bakım Hizmetleri Müdürü Sultan ŞAHİN tehdit ve hakaret mahiyetinde ,aşırı sinirli ,bagırarak üstüne bastıra bastıra*ben seni toparlamaya çalışıyorum,sen hala hadsizlige devam ediyorsun,hadsizlik yapıyorsun,sen çarşamba günü saat:08.00 kapımın önünde hazır olacaksın* diyerek piskolojik baskı tehdit ve hakaret vari sözlere maruz kalmıştır.

Akabinde  eşim Halit beyi arıyorum diyerek Uz.Dr Başhekim yardımcısı Halit beyi telefonla aramış, Dr bey sizi tanımadıgım için bilmiyorum ,aslında müdürlerin hiç birini tanımıyorum, yanlışlıkla hatalı bir sözüm varsa çok çok  özür dilerim, üzgünüm, bir amirin böyle söylemesine alışık olmadıgım için yadırgadım demiştir. Halit bey ise ; özür dilenecek bir konu yok,olayı büyütmeyin, ben onunla görüşürüm. Ortada bişey yok, Sultan hanımla görüşürüm (Saglık Bakım Hizmetleri Müdürü), sen işine gücüne bak nöbetine görevine devam et kardeşim* demesine   ragmen; ertesi gün eşim incir çekirdegini dahi doldurmayacak, üslübunuz hoş degil sözünden; sorgusuz süalsiz, apar topar; 3 ay kadar önce geldigi ve 3 yıl çalıştıgı gögüs servisine yeniden yerinin degiştirildiginin teblig edilmesi için idareye çagrılmıştır.

Ben bir vatandaş olarak merak ettigim için şimdi soruyorum ; sorguluyorum ,eleştiriyorum. Canla başla hayatını riske atarak, bir can kurtarablirmiyim diyerek evinden barkından yoksun şekilde fedakarlık gösteren Pandemide çalışanlar dahil olmak üzere saglık ordumuzla  gurur duyuyoruz  diyerek kamuoyu önünde iltifat ettiginiz  Devletimiz ve Milletimiz alkışlarıyla, söylemleriyle moral ve motivasyon verirken, sizler saglık ordusu ferdini aglatarak sürgün ederek mi? destek, moral, motivasyon veriyorsunuz? Saglık Ordunuzun personelini vefakar ve kiymetli olarak nitelendirip her yerde gurur duydugunu söyleyenler;  hızlandırılmış mobing ile sürgün ederek mi vefa borcunu ödüyorsunuz, kıymet biliyorsunuz? Minnettarız dediginiz insanlara, telefonla arayıp Piskolojik baskı tehdit ve hakaret vari sözlerle baskı altına almaya çalışarak, moral ve motivasyonunu bozarak mı minnattarlıgınızı ödüyorsunuz ?

Saglık bakım hizmetleri müdürü Sultan hanıma (Saglık Bakım Hizmetleri Müdürü) ve Uz .Dr Başhekim Yrd Halit beye soruyorum, Sultan hanımın ikametinden konu sizinle ilgili oldugu halde,sizinle konuşması ardından  Sultan hanımın (Saglık Bakım Hizmetleri Müdürü) eşimi telefonla aramasını  nasıl yorumlayıp degerlendiriyorsunuz?, ne niyetle aradıgını, yoksa hizaya getirmek ,haddine bildirmek için talimat geregimi aramıştır? iki yetişkin insan arasında geçen konuyu Sultan hanım (Saglık Bakım Hizmetleri Müdürü) hangi  görev, sorumluk, yetki ve hangi maksatla aradınız ,insanların düşünce özgürlüne ve fikir özgürlügüne karışma toplum içerisinde, küçük düşürmek, rencide etmek, başkasının adına konuşmayı, özür dilemeyi hangi kanun ve yasadan alıyorsunuz, bunun hukuki karşılıgı nedir nereye oturtuyorsunuz.? Halil bey olayın ertesi günü  eşimin sürgün edilmesini yerinin degiştirilmesini ,yazdıklarınızla ve söylediklerinizle  çelişki oluşturdugunu düşündügümüzde ; eşimin rızası dışında gerçekleşen alel acele ,apar topar ,sorgusuz süalsiz sürgün edildiginide  düşündügümüzde ;   hoş görülü nezaketli gözüküpte, ikircikli davranmanın ;kamu görevlileri etik davranış ilkelerinin hangi maddesine uygun oldugunu düşünüyorsunuz?, bunuda  bıraktık  yetkili olarakta insani, ahlaki ve vicdani boyutunun nereye oturtulacagını neyle izah edilecegini?  , hoş olmayan bir üslübu,bir amirden duymayı sadece yadırgadını beyan eden birinin,düşüncesini dile getirilmiş olmasımıdır gerçegi ve hatayı kabullenmeyi zorlaştıran?

Bu nedenle Türk Milletinin ve bizlerin alkışlayarak evden gönderdigimiz yaklaşık 2 aydır göremedigimiz bizim isimsiz kahramanımız , aglatılarak savaş alanından geri gönderilmiştir.Bu hızlandırılmış acil,ultra mobing oldugunu düşündügüm uygulamanın, ne kadar hukuki,ne kadar vicdani,ne kadar ahlaki, ne kadar isimsiz kahramanlara ahde vefadır.  Bunun takdirini Kayseri ilimizin  degerli yöneticilerine  ve kamu oyunun vicdanına bırakıyorum.Ama  Annemizin vicdanında yaralar açsada, gururu incinsede,basit bir olaydan dolayı  haketmesede bu savaşın her kolunda çarpışmaya devam  edecek, Devletinin, Milletinin hizmetkarlıgına devam ederek vefa borcundan asla vazgeçmeyip ,hayat vermek için hayatını tehlikeye atmaya, isimsiz kahramanlıga devam edecektir.hiç bir kimsenin şeref havsiyet ve onurunun bir başkasından farklı ve üstün olmadıgını söylemek benim için kıymetli ve degerlidir. Bundan sonra eşimin üzerine gelinecegini,ön almak için bin bir türlü işlemler yapılacagı konusunda endişe duydugumuda  belirtmek istiyorum.Hiç birşey talep etmiyoruz.yapılan uygulamayı sorguluyorum,eleştiriyorum ,Sorumluları şiddetle kınıyorum.Kamu oyunu takdirine ve vicdanına  bırakıyorum.27.05.2020
Ahmet KADAK
İsimsiz Kahraman Eşi