Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde görev yapan sağlık çalışanlarının ek ödeme sorununu, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, meclis gündemine taşıdı.

Ankara Milletvekili Murat Emir, CİMER’e başvurarak haklarını arayan sağlıkçıların ‘Hiç ödeme alamama’ tehdidiyle karşı karşıya bırakıldığını ileri sürdü.

12 Ağustos 2022’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile teşvik ek ödeme uygulamasına geçildiğini hatırlatan CHP’li Emir “İlgili yönetmeliğin, 15 Eylül 2022’de YÖK personeli için de uygulamaya geçirilmesi için ek bir yönetmelik daha yayımlanarak YÖK personeline de ödeneceği belirtilmiştir. Bu yönetmelik sonrasında üniversitelerde hak sahiplerine ödemeler yapılırken, 20 Ocak 2023 itibariyle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde 6 aydır hak sahiplerine bu ödeme yapılmamaktadır” dedi.

"MALİYE ÖDÜYOR, FAKÜLTE NE YAPIYOR?"

Bu zamana kadar 100’e yakın akademik personelin bağlı bulundukları dekanlık, rektörlük, CİMER, YÖK ve Kamu Denetçiliği Kurumu dahil sayısız yere başvurmasına karşın sonuç alamadığına vurgu yapan Emir “Bu süreçte çeşitli sendikalar, fakülte yönetimiyle görüşmeler yapmış ancak, onlar da vaatlerle oyalanmıştır. Bir iddiaya göre personele; Maliye Bakanlığı ile görüşme yapıldığı, ödenek olmadığı için bir müddet daha beklenmesi gerektiği sözlü olarak iletilmiştir. Ancak Maliye Bakanlığı ilgili kalemlerin merkezi bütçeden düzenli olarak tüm fakültelere ödendiğini personele iletmiştir” dedi.

"HAKKINI ARAYANA MOBBİNG VAR"

Konuyla ilgili sendikayla görüşen veya dilekçe vererek hakkını aramak isteyen mağdur personele aylardır çeşitli mobbingler uygulandığı iddialarına dikkati çeken Emir “Dekanlık; okulun farklı ihtiyaçları olduğunu, personelin alacağı ücretle demirbaş vb. alınacağı, mağdur personelin acele etmemesi gerektiğini söylemiştir. Burada açıkça, maaş kaleminin başka yerlere finanse edileceği itiraf edilmiştir. Mağdur personelin hakkını arama çabasına devam etmeleri halinde ise haklarının hiç ödenmeyeceği tehdidinde bulunulmuştur” ifadelerini kullandı. Emir, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti: “Bahsi geçen ödemeler, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde ilgili personele 6 aydır neden yapılmamaktadır? Bu konuda tarafınıza ulaşmış şikayet dilekçesi var mıdır? Varsa, bu dilekçelere şu ana kadar nasıl bir işlem uygulanmıştır?”