Yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personeline ek ödeme yapılması için yönetmelik değişikliği taslağı hazırlandı.

Üniversite hastanelerinde Kovid-19 salgını süresince sağlık hizmeti veren üniversitelerin tıp fakülteleri ve sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde, teşhis ve tedavi amacıyla görev yapan sağlıkçılara ek ödeme yapılması için bir taslak hazırladı.

Sağlık personeline ek ödeme 
Sağlık Bakanlığının, salgın sürecinde bakanlığa bağlı sağlık tesislerinde görevli sağlıkçılara 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere 4 ay süreyle ek ödeme yapılmasıyla ilgili düzenlemesine karşılık Yükseköğretim Kuruluda çalışma barışının sağlanabilmesiması için üniversite hastanelerindeki personele de ek ödeme yapılabilmesi amacıyla bir taslak hazırladı.

Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’e geçici maddenin eklenmesi için değişiklik taslağı hazırlandı.

YÖK tarafından hazırlanan yönetmelik değişiklik taslağında, üniversitelerin tıp fakülteleri ve sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde salgına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele, 1 Nisan’dan itibaren 4 ay süreyle ek ödeme yapılacak. Yapılacak ek ödeme, mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçmeyecek.

YÖK’ün hazırladığı yönetmelik değişiklik taslağı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına iletildi. Bunlardan gelecek görüşe göre yönetmelik değişikliğine yönelik çalışmalar yapılacak.

Editör: Haber Merkezi