Olası İyi Parti iktidarında Ekonominin Patronu olacağı konuşulan Durmuş Yılmaz yaptığı açıklamada "Sn din görevlileri,verdiğiniz vaazlarla ve okuduğunuz hutbelerle topluma vermeyi hedeflediğiniz erdem ve fazileti nefsinize uygulayarak, hükümetin yapmayı düşündüğü %100 zammı; bizler değil, ön saflarda çalışan sağlık görevlileri daha fazla hak ediyor diyebilir misiniz?Beklyoruz" dedi. 

Aylardır sağlık çalışanlarının ek ödeme konusundaki taleplerini her platformda dile getirmelerine rağmen, İyi Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın sağlık çalışanlarının taleplerine yönelik duyarsızlığı yaptığı açıklama ile ortaya çıkmış oldu eleştirileri de beraberinde geldi.

Sayın Vekil, İmamların Yüzde yüz zam alacağı bilgisine TBMM'nin bir üyesi olarak nasıl ulaşmış biz bilmiyoruz. Ancak biz yinede Vekilimize doğru bilgiyi tekraren verelim ki belki önümüzdeki günlerde sağlık çalışanlarının sesine ses olmayı düşünür. Sayın Vekilimiz; Din hizmetleri sınıfında görevli Sağlık Bakanlığı personeli olan İmamlar, ek ödemelerini 3 ay boyunca tavandan, yüzde yüz olarak alacaklar. Covid ile direkt ilgilenen personeller gibi hemde. Hekim dışı sağlık personeli yüzde 66 alırken, imamların %100 alması ne kadar adaletli bir uygulama bunu gündeme getirebilirsiniz örneğin.

Koronavirüs Nedeniyle Tavan Ek Ödeme Yazısını okuyabilir, Sağlık Bakanlığında İmamlar Kaç Lira Ek Ödeme Alacak? haberimizlede net tutarları öğrenebilirsiniz.

Yani Hastanelerdeki 'gassal' yada "İmam" kadrosunda çalışanlar için yapılacak ek ödeme uygulamasıyla ilgili %100 oranı. Hastanelerde çalışanların camilerdeki din görevlileriyle bir ilgisi de yok.