Koronavirüs salgınından vaka ve ölüm sayılarının tırmanışa geçmesi vatandaşta tedirginlik yaratırken ünlü gazeteci Uğur Dündar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya istifa et çağrısında bulundu.

Koronavirüs salgının Türkiye’de yeniden tırmanışa geçti. Vaka sayıları günlük 30 bini aşarken ölüm sayıları da tırmanmaya başladı.

Bir tarafta salgının önüne geçmek için önlemler alınmaya çalışılırken bir tarafta tıka basa doldurulan parti kongreleri salgınla nasıl mücadele ettiğimizi ortaya koydu. Ciddiye alınmayan salgın nedeniyle de hem hasta sayısı hem de vefat eden insan sayısı artıkça arttı.

Bu duruma isyan eden ve salgınla başarılı bir mücadele verilemediğini dile getiren ünlü gazeteci Uğur Dündar’dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya istif çağrısı geldi.

DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

Dündar sosyal medya hesabından, “Günlük Covid-19 vaka sayısı kritik eşik olan 30 bini aşmış, can kayıpları hızla artmış, Sağlık Bakanlığı salgınla mücadelede maalesef başarısız olmuştur. Daha ne bekliyorsunuz? Vaka sayısının 50 binlere çıkmasını mı? Gerektiğinde istifa etmek erdemdir Sn @drfahrettinkoca” ifadelerini kullandı.