Korona virüsü salgınınında en riskli meslek grubunda yer alan ve çok sayıda çalışma arkadaşlarını kaybeden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de bitmek bilmiyor. Trabzon’da bir doktorun hastanede darp edilmesinin ardından dünde İstanbul’da 3 sağlıkçı saldırıya uğradı.

Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışan ve Covid 19 ile mücadele nedeniyle Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde  filyasyon yapmak üzere görevlendirilen, görevini canla başla sürdüren dişhekimi arkadaşlarımızdan Diş Hekimi Abdulmuttalip Işık ve Diş Hekimi Fahriye Burku Açıkgöz ile şoför arkadaşımız dün Fatih’te sokak magandaları tarafından saldırıya uğramışlardır.

Çok dar bir sokakta arabalar karşılıklı kalınca filyasyon ekibinin şoförü araçtan inerek giydikleri kıyafetten de anlaşılacağı üzere sağlık ekibi olduklarını söylemiş ve karşısındaki araçtan yol vermelerini istemiştir. Ancak saldırganlar şoförü darp ederek arabanın aynalarını ve camını kırıp uzaklaşmışlardır.

Meslektaşlarımız polis çağırmış, polisin gelmesini bekledikleri sırada saldırganlar geri dönerek şoförü ve meslektaşlarımızı darp etmişlerdir. Saldırı sonucunda maalesef diş hekimi arkadaşımızın burnu kırılmıştır. Polisler saldırganlar kaçtıktan 10 dakika sonra olay yerine gelmiş, meslektaşlarımız karakolda ifadelerini verip karakoldan ayrıldıktan bir süre sonra saldırgan şahısların kamera görüntülerinden tespit edilip yakalandığı haberi gelmiştir.

Salgın döneminde sahada ev ev dolaşarak filyasyon çalışması yapan meslektaşlarımıza karşı yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. 
Sağlıkta şiddete karşı taviz verilmemesi için şiddeti önleyici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini bu üzücü vesileyle bir kez daha hatırlatıyor, saldırganların cezalandırılmasını talep ediyoruz.